Đoković od ponedjeljka prvi igrač svijeta!

Novak Đoković, french open, Marin Čilić, Novak Đoković, Davis cup, tenis, US Open, Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, tenis, Novak Đoković, Novak Đoković, tenis, Rafael Nadal, Novak Đoković, Novak Đoković, Wimbledon, Novak Đoković, Mardy Fish, tenis, Novak Đoković, tenis, Novak Đoković, US Open, Novak Đoković, Novak Đoković, Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, Roger Federer, Novak Đoković, Novak Đoković, Goran Ivanišević, Novak Đoković, Roland Garros, Dominic Thiem, tenis, Novak Đoković, Australian Open
"Mislim da je ovo velika prilika da se to ispuni", rekao je Đoković koji nije mogao da sakrije sreću što je postao prvi tenisač svijeta plasmanom u finale Wimbledona.

Đoković je istakao da će današnji uspjeh samo proslaviti, ali da će u nedjelju učiniti sve da uživa.

On je naveo da je osvajanje Dejvis kupa sa reprezentaciojom Srbije imalo veliki udio u njegovom pohodu.

Navijanje stranih novinara za Francuza u press centru Đoković je prokomentirao: "Na njihovu žalost, Srbin je broj jedan".

Beograđani su na trgovima i u kafićima pratili svaki poen srpskog tenisača na Wimbledonu, a glavni grad Srbije praktično je stajao dok je trajao meč, ništa drugačije nije bilo ni u drugim gradovima Srbije.

Prolaznici koji su se slučajno zatekli na ulicama žurili su kućama kako da ne bi propustili dio atraktivnog dvoboja ili su u kafićima i restoranima pratili televizijski prenos teniskog meča, prenose beogradski mediji.

Srpski tenisač Novak Đoković od ponedjeljka će biti i najbolji na svijetu, pošto je u današnjem polufinalnom meču na Wimbledonu pobijedio Jo-Wilfreda Tsongu.

Nole se tako plasirao u prvo finale slavnog turnira u karijeri i automatski zauzeo prvo mjesto na ATP listi, bez obzira na to šta će svrgnuti lider Španjolac Rafael Nadal uraditi u polufinalu protiv Britanca Marray-a.

Đoković je pobijedio Tsongurezultatom 3:1 u setovima.

Srna