Delegacija OK BiH upoznala Dujmović sa projektima

zora dujmovic i ok bih
Delegacija OK BiH upoznala je ministricu sa trenutnim i planiranim sportsko - edukativnim projektima OK BiH, uspjesima bh sportaša i odličnom strategijom ulaganja skromnih sredstava OK BiH koja je rezultirala plasiranjem najbrojnijeg BH tima na planetarno najvećem sportskom događaju - Olimpijskim igrama Rio de Janeiro 2016.

Predsjednik OK BiH je također Ministricu detaljno upoznao sa svim aspektima organizacije EYOF 2019 u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a posebno je naglasio činjenicu da će za realizaciju ovog najvećeg sportskog i kulturnog događaja u recentnoj povijesti BiH biti neophodno osigurati sredstva iz budžeta svih nivoa vlasti.

Olimpijski komitet BiH je zajedno sa partnerima u realizaciji projekta do sada organizirao veliki broj sastanaka sa ciljem zatvaranja financijske konstrukcije EYOF-a 2019 i kvalitetne organizacije EYOF-a.

Jedan od najznačajnih Ministarskih sastanaka na kome će se pokušati osigurati financijske garancije za EYOF (na kojima Europski olimpijski komitet insistira) će se održati u utorak 17. svibnja 2016. godine u 11.00 sati u organizaciji Ministarstva civilnih poslova.

Ministrica je izrazila zadovoljstvo posjetom i rezultatima Olimpijskog komiteta BiH i dala punu podršku delegaciji OI Rio 2016 i projektima Olimpijskog komiteta, te se složila da je neophodno sinergijski djelovati kako bi se projekat EYOF 2019 uspješno realizirao.

Dujmović je podržala projekat EYOF i smatra da upravo ovaj projekat predstavlja veliki izazov i najbolju preporuku BiH na putu ka EU.