ODOBRENA DODATNA SREDSTVA Olimpijski komitet BiH podržao uspjeh Lane Pudar

Lana Pudar
OK BiH

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine uputio je čestitke Lani Pudar, obitelji, Plivačkom savezu BiH, klubu i trenerima na ostvarenoj A normi za Olimpijske igre Pariz 2024.

S obzirom da je je Lana Pudar prva i do sada jedina ispunila A normu za Olimpijske igre Pariz 2024, Izvršni komitet OK BiH je na prijedlog Predsjedništva OK BiH odobrio dodatna sredstva u visini od 30.000 KM za nastavak priprema i nastupe do početka Olimpijskih igara Pariz 2024, s ciljem postizanja što boljih rezultata do i na Olimpijskim igrama Pariz 2024, priopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH, prenosi Fena.

To je nastavak „Programa+“ OK BiH za bh. najbolje sportaše, odnosno evidentne Olimpijske kandidate za OI Pariz 2024 kao što je Lana Pudar.

Tim programom OK BiH konkretno podržava vrhunske sportaše/potencijalne olimpijce u njihovim naporima da ostvare vrhunske rezultate na Olimpijskim igrama Pariz 2024.

OK BiH će podržati i druge vrhunske sportaše koji osvoje A normu za OI Pariz 2024 od trenutka ostvarenja A norme.

OK BiH stipendira 14 sportaša za OI Pariz 2024, potencijalnih olimpijaca, u trajanju od 32 mjeseca, a pet najboljih olimpijaca pored redovne stipendije podržava s dodatnim sredstvima kroz „Program+“.

"Nadamo se da će i ministarstva i institucije BiH nadležne za financiranje sporta slijediti primjer podrške vrhunskim sportistima kao što to čini neproračunski korisnik Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine", navode.