DAMIR ĐEDOVIĆ Odlučili smo da svaki dan objavimo trening za članove, ali i širu javnost

KVS Orka Mostar
hercegovina.info

Zbog pojave kornavirusa odgođena su brojna sportska natjecanja. Kao što je slučaj i sa ostalim klubovima u Hercegovini, redovne aktivnosti Kluba vodenih sportova Orka su također obustavljene. Sportaši, odnosno članovi, ovog kluba održavaju formu zahvaljujući trenerskom kadru koji svakodnevno objavljuje online treninge za članove kluba i za širu javnost.

Kako je u razgovoru za hercegovina.info rekao predsjednik kluba prof.dr. Damir Đedović, u ovom problem nisu samo članovi Orke nego i svi sportaši iz svih mostarskih klubova. Stoga su odustali od toga da putem Viber i WhatsApp grupa održavaju ove treninge i odlučili su ih učiniti dostupnim svima.

“Budući da trenerski kadar našeg kluba poprilično stručan i stručna naobrazba im je isključivo sportska, odlučili smo da neke stvari podijelimo sa širom javnosti te svaki dan objavimo trening koji ide na Instagram i Faceobok profil tako da pored svih naših članova i svi drugi koji su zainteresirani za bilo  kakvu tjelesnu aktivnost mogu imati pristup tome“.

Iz kluba su objasnili kako svaki dan njihovi članovi dobivaju novi program vježbi koji im pripremaju glavna trenerica i magistrica sporta Alena Ćemalović, magistar kondicijske pripreme Jasmin Trnovac, profesor Deni Mandić i trener Ivo Marić.  U ovu priču su uključili i mostarsku plivačicu Aminu Kajtaz.

“Plivači imaju obavezu da snime sebe dok rade trening i šalju to trenerima. Treneri su u komunikaciji sa njima tako da je to jedini način da neke stvari držimo pod kontrolom.”, rekao je predsjednik kluba Đedović.

Zbog sprječavanja širenja koronavirusa odgođen je drugi međunarodni plivački miting “Sprintko” koji je trebao biti održan 18. travnja u prostorijama Sveučilišnog bazena Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti kao i državno prvenstvo koje se trebalo održati početkom lipnja.

“Već je vidljivo kako od državnog prvenstva ništa neće biti. Čak i da se ova situacija smiri jednostavno plivači ne treniraju te nema smisla forsirati bilo kakva natjecanja”, kaže predsjednik kluba Damir Đedović, koji je ujedno i član Upravnog odbora plivačkog saveza BiH.

Đedović prognozira kako se kroz ovu godinu vjerojatno većina natjecanja neće održati po planu. Kaže kako će se eventualno održati svjetsko prvenstvo u malim bazenima u prosincu koje je planirano u Dubaiju gdje Orka očekuje i svoje predstavnike.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.