AMINA KAJTAZ Da se sada vratimo u bazen, trebalo bi nam pet mjeseci da uhvatimo formu

amina kajtaz, Olimpijske igre, sport, amina kajtaz, plivanje, melbourne
scsport.ba

Olimpijske igre koje su se ovo ljeto, točnije od 24. srpnja do 9. kolovoza, trebale održati u Tokiju odgođene su zbog pandemije koronavirusa.

Igre su prolongirane i plan je da se održe u ljeto 2021. godine. No, ova odgoda i mnogim sportašima je zadala velike probleme budući da su svi bili u punim pripremama za iste.

Upitali smo mostarsku plivačicu Aminu Kajtaz, koja je dostigla A normu za Olimpijske igre, kako je doživjela cijelu situaciju s koronavirusom koji ju je zatekao u Zagrebu.

"Moram priznati da je na početku cijele “drame” bio veliki šok. Prvo su nam na početku treneri rekli da neće biti održane najvažnije pripreme u Turskoj i da će se europsko prvenstvo otkazati, što je nama plivačima bilo stvarno suludo. Ipak mislili smo da će sve skupa kratko trajati, govori Amina za hercegovina.info.

No, nije bilo baš tako.

"U međuvremenu sve više slučajeva se potvrđivalo u Hrvatskoj, dok BiH u to vrijeme nije imala niti jedan, točnije Mostar, pa su me roditelji nekako natjerali da dođem doma. Situacija je postajala sve alarmantnija. Zabranili su nam sve treninge, čak i teretanu. Ostalo sve znate."

Amina svoje vrijeme provodi sa svojom obitelji i pokušava održati kondiciju koliko je to moguće. Kaže da je jako tužna zbog otkazivanja Olimpijskih igara, no da je zdravlje ipak na prvom mjestu.

"Pokušavam sada raditi kod kuće no, to je jako teško. Tužna sam jer su OI otkazane, dugo smo se pripremali za. Ipak, nezamislivo je da se održe OI pogotovo za plivanje i atletiku, gdje trčite i plivate dnevno po 15 km i imate teretanu. Ako bismo se danas vratili na bazen, trebalo bi nam barem pet mjeseci da se približno vratimo formi u kojoj smo bili, tako da ipak podržavam odluku MOK-a. Smatram da je ipak zdravlje najbitnije", ističe Amina te kaže kako mladi moraju paziti na zdravlje starijih.

"Mi mladi manje smo ugroženi trebamo razmišljati o svojim roditeljima i starijim ljudima. Savjetujem svima da ostanu kod kuće, jer ćemo tako što prije moći normalno provoditi dane i vratiti se u našu dnevnu rutinu."

Kao što je poznato Amina je svoj Mostar zamijenila Zagrebom.

"Volim Zagreb, volim te ljude, zaista su divni, ljubazni i super se osjećam tamo. Ovim putem se želim zahvaliti svom klubu Mladost kao i treneru Lovrencu Franičeviću, a također velika zahvalnica mom mostarskom klubu Orka i predsjedniku Damiru Đedoviću na svemu što su učinili za mene, kazala je Amina Kajtaz u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.