FOTO  Članovi SKK Neretva uspješni na državnom prvenstvu

SKK Neretva
SKK Neretva

Na seniorskom državnom prvenstvu održanom u Gradačcu, Iris Ćorić i Matea Noah Medić osvojile su zlatna odličja, a Katarina Sušac i Monika Rajić srebreno odličje, navodi se u priopćenju iz SKK 'Neretva'. Iris Ćorić, koja je i aktualna balkanska prvakinja, je u kategoriji -50 kg u finalu pobijedila klupsku kolegicu i prošlogidišnju prvakinju Katarinu Sušac.

Matea Noah Medić, aktualna viceprvakinja Balkana je već četvrtu godinu zaredom prvakinja države i najbolja u kategoriji +68 kg (2018., 2019., 2020. i 2021.). U polufinalu je pobijedila Mirnesu Bektaš, te u finalu Stefani Krešić. Posebno je bio dobar i neizvjestan polufinalni meč protiv Mirnese Bektaš, bivše U 21 prvakinje Europe, koja se nekoliko mjeseci nakon poroda vratila na natjecanje i bila izvrsna suparnica.

Monika Rajić koja je član KK 'Empi' iz Prozora, ali trenira u SKK 'Neretva' i dio je tima kluba, osvojila je srebro u kategoriji - 61 kg pruživši izvrsne borbe. Sve četiri djevojke koje su osvojile odličja studentice su Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Ostali natjecatelji nisu uspjeli doći do odličja.

U narednom razdoblju sve njih očekuju pripreme za nastup na europskom prvenstvu koje će biti održano u svibnju u Poreču u Hrvatskoj, a Matea Noah Medić će skupa sa bivšim europskim prvakom u kategoriji +84 kg Ivanom Klepićem, koji nije nastupao na državnom prvenstvu, nastupiti krajem travnja u Lisabonu u Portugalu na svjetskoj WKF Premier ligi.

Svim osvajačima odličja iz kluba čestitaju, kao i Ivoni Ćavar, na osvojenom zlatnom odličju u kategoriji -68 kg, njihovoj dugogodišnjoj članici, koja u 2021. godini nastupa za karate klub iz Širokog Brijega. Natjecatelje je vodio šef stručnog stožera SKK 'Neretva' i ujedno izbornik i trener ženske reprezentacije BiH, Miroslav Klepić, navedeno je iz tog kluba.