Andrej Vištica osvojio drugo mjesto na Embrunmanu

Andrej Vištica

Naš najbolji triatlonac, Andrej Vištica, ponovio je prošlogodišnji uspjeh i nakon prvog mjesta 2015. Godine osvojio drugo mjesto drugu godinu zaredom.
Andrej Vištica je utrku završio s ukupnim vremenom od 9 sata 47 minuta i 39 sekundi i time je za nešto više od 4 minute zaostao za pobjednikom, Španjolcem Marcelom Zamorom koji je ovom pobjedom postigao zasjeo i na postolje s najviše pobjeda ikada na ovoj utrci, ukupno 6. Treće mjesto sa sjajnim rezultatom od 9 sati 48 minuta i 38 sekundi osvojio je Slovenac Jaroslav Kovačič.

Zamora je iznenadio odličnim plivanjem i vrlo malo zaostao za vodećom skupinom na čelu s Sébastienom Fraysseom kojeg je slijedio trio sastavljen od Slovenca Jaroslav Kovačić, Francuza Etiennea Diemunscha i Monegažanina Kevina Rundstadlera.
Na biciklu je preuzeo vodstvo i na Col d'Izoard, 2308 m visok prijevoj, dospio je sa tri minute prednosti pred Kevinom Rundstadlerom, Sébastienom Fraysseom i Andrejem Višticom, no prelaskom na trčanje Andrej je polako počeo sustizati Zamoru i umalo uspio izbiti na finalno prvo mjesto otrčavši izvanredan maraton za 2 sata i 56 minuta.
Andrej Vištica ovom je utrkom započeo uspješno drugi dio sezone. Naime, posljednjih mjesec dana proveo je u Sankt Moritzu na visinskim pripremama, spremajući se za vrlo napornu jesen. Embrunman je samo uvod u dva Ironmana koja slijede u rujnu, Wales i Emilia Romagna (prvenstvo Italije) gdje je plan napasti najviše mjesto na postolju.

"Ostaje mali žal za prvim mjestom no Zamora je danas uistinu bio sjajan. Noge su još malo teške od teških priprema koje sam prošao u Sankt Moritzu ali sam iznimno zadovoljan učinjenim i današnja utrka mi je dobra garancija za uspješnu jesen" Izjavio je Andrej nakon utrke.
Andrejevi planovi do kraja sezone uključuju ostvarivanje prve pobjede na Ironman utrci koju planira ostvariti na Ironman Wales natjecanju 10. Rujna 2017. U Tenbyu, Wales. Na istoj utrci Andrej je 2015. ostvario visoko 2. mjesto. Uz navedenu utrku planira i nastupiti na Ironman Emilia Romagna (prvenstvo Italije) dva tjedna nakon Walesa. Nakon premijernog nastupa na Ironman svjetskom prvenstvu, Kona, Havaji, SAD 2016. primarni cilj sezone je prikupiti što više bodova u Ironman ukupnom poretku kako bi se ostvarilo pravo na nastup na svjetskom Ironman prvenstvu 2018. godine koje će se također održati na Havajima.