ANDREJ VIŠTICA Hercegovači triatlonac ima novi klub

Andrej Vištica pobjednik  Spartan Trail Dubrovnik 2023.
Predrag Vučković

Triatlon klub Split objavio je veliku vijest koja će zasigurno uzburkati svijet hrvatskog triatlona. Andrej Vištica, odlučio se pridružiti redovima ovog prestižnog kluba, najavljujući novo poglavlje u svojoj bogatoj sportskoj karijeri.

 Motivacija i očekivanja

„Prešao sam u TK Split jer živim u Makarskoj i sad kako se sve više dajem u trenerske vode htio bi doprinijeti razvoju triatlona u Dalmaciji. U Splitu su došli neki novi ljudi pa se nadam da ćemo skupa uspjeti nešto napraviti po tom pitanju. Kad budem imao malo više vremena želja mi je pokrenuti i klub u Makarskoj“, izjavio je Vištica za Hercegovina.info.

Otkrivajući nam svoje motive vezane uz prelazak u novi klub, Vištica je naglasio važnost timskog duha i zajedništva. „Triatlon nije samo individualni sport, klupski duh i podrška su ključni za postizanje vrhunskih rezultata. Vjerujem da će ovo biti dobro okruženje za daljnji razvoj moje karijere“ kazao je.

Jedno je sigurno, s obzirom na svoj nevjerojatan sportski pedigre, Vištica će donijeti značajno iskustvo i liderstvo u ovaj klub. Kako je otkrio za naš portal, njegova očekivanja su visoka, kako za njega tako i za sam klub. „Cilj je ostvarivati vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima te zajedno raditi na jačanju triatlonske zajednice u Splitu“, dodao je.

Doprinos klubu i razvoj sporta

Dolazak Andreja Vištice u TK Split, ne samo da donosi izuzetnog sportaša u klub, već i strastvenog ambasadora triatlona. Sigurni smo da će motivirati i potaknuti mlade talente da se uključe u ovu zahtjevnu, ali uzbudljivu disciplinu. „Triatlon nije samo sport, to je način života. Želim prenijeti svoje iskustvo na mlađe generacije i potaknuti ih da sanjaju veliko“, istaknuo je Vištica.

Vijest o dolasku najboljeg hrvatskog triatlonca u klub naišla je na odobravanje među samim članovima kluba, ali i Splićanima, pa su se mnogi zapitali: „Je li ova vijest veća od dolaska Perišića u Hajduk?“. Barem se tako dalo naslutiti po naslovima brojnih portala koji su s oduševljenjem prenijeli ovu vijest.

Ispred njega su neki novi izazovi

Sada, s Andrejem Višticom u svojim redovima, Triatlon klub Split spreman je za novo poglavlje u svojoj povijesti. „Spremam se za trail utrku od 84 km krajem veljače, na Gran Canariu. A iza toga se puni fokus opet vraća na triatlon“, otkrio nam je. Uspjeli smo dobiti i jednu ekskluzivu: „U travnju organiziram triatlon kamp u Podgori što je isto na neki način promocija triatlona, ali i Dalmacije kao idealnog odredišta za sportske pripreme u predsezoni“.

Bivši klub Swibir uputio mu je emotivnu poruku

„Hvala Andrej! 10. godina sportske suradnje završavamo ovih dana. Sve ove godine bio si sjajan ambasador triatlona, hrvatskog sporta i triatlona kluba Swibir. Nabrojati sva tvoja postignuća u 10.godina nije lako u jednom postu, ali pamtit ćemo sve zajedničke trenutke, slavlja i uspjehe tijekom našeg zajedničkog puta. Želimo ti puno uspjeha u novom poglavlju tvoje karijere, nove rekorde i slavlja“, napisali su članovi kluba na svojoj službenoj Instagram stranici.

Podsjetimo se, Andrej Vištica je neosporni Hrvatski Ironman rekorder s vremenom od 8:07:11, postignutim na izuzetno zahtjevnoj Ironman distanci. No, to je samo vrh sante leda njegovih postignuća. Ovaj triatlonac je tri puta oborio Ironman rekord Hrvatske, sudjelujući u ukupno 34 Iron distance utrke.

Njegova nevjerojatna dosljednost vidljiva je i u osvojenim naslovima. Vištica se može pohvaliti s 9 pojedinačnih apsolutnih naslova prvaka Hrvatske te 7 naslova ekipnog prvaka.

Njegov doprinos hrvatskom triatlonu nije zanemariv, a rezultati su samo jedna strana medalje. Osim uspjeha u domaćem okruženju, Vištica je predstavljao Hrvatsku na međunarodnoj sceni. Sudjelovao je u 5 nastupa za reprezentaciju. Međutim, najimpresivniji nastup zasigurno je bio  IRONMAN WORLD CHAMPIONSHIP Kailua Kona, gdje je  imao priliku testirati svoje granice s najboljim triatloncima svijeta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.