AK Brotnjo: Ružica Stojić srebrna na 300 metara prepone

AK Brotnjo

Kako se i očekivalo, na spomenutom međunarodnom Atletskom mitingu za kadete i kadetkinje u Mađarskoj, Čitlučanka Ružica Stojić bila je izuzetno uspješna. Naime, u iznimno velikoj konkurenciji atletičarki iz Mađarske, Hrvatske i Slovenije, atletičarka Brotnja Ružica Stojić osvojila  je drugo mjesto i srebrno odličje u utrci na 300 metara prepone. Tim uspjehom Ružica je ušla u povijest atletike Brotnja (općine Čitluk) kao prva osvajačica međunarodne atletske medalje. Zbog toga će zasigurno biti kandidirana za najbolju kadetkinju općine Čitluk za 2009. godinu.

U svezi najnovijeg uspjeha te mlade čitlučke atletičarke, trener AK Brotnjo Bojan Ubiparip nam je rekao da je Ružica vrlo dobrom utrkom uspjela popraviti svoj osobni rekord za više od sekunde, što joj je zajamčilo dobar plasman u Mađarskoj.

- Čestitam Ružici na velikom uspjehu. Njezin uspjeh ujedno je uspjeh i Atletskog kluba Brotnjo i dodatni poticaj svim članovima našeg kluba da marljivo treniraju i nadaju se još boljim rezultatima. Novi izazov za Ružicu Stojić i ostale članove AK Brotnjo uslijedit će već u subotu, 10. listopada, kada će se na stadionu Bare u Čitluku održati finale kupa BiH za dječake i djevojčice (uzrast 1994. godište i mlađi) – rekao nam je Bože Gagro, predsjednik Atletskog kluba Brotnjo iz Čitluka.

brotnjo info/hercegovina.info