FOTO  AIRSOFT U Ljubuškom se vodila borba za dijamante

Airsoft
Airsoft klub Hawk Mostar

Prvi susret zaljubljenika u sve popularniju outdoor sportsku aktivnost AIRSOFT, održao se protekli vikend u Ljubuškom parku prirode Kravica.

Susret je okupio više od 200 sudionika koji su sudjelovali u AIRSOFT natjecanju naziva "Blood Diamond".
Natjecanje je počelo nakon što su se sve ekipe prijavile, rasporedile u svoje baze na terenu, te nakon što su organizatori rasporedili zadatke po terenu.

Igra je bila organizirana kao borba za dijamante. Sam scenarij igre je 'Blood Diamond' po uzoru na istoimeni film.

Airsoft

Ekipe su imale zadatke kao npr: zauzimanje rudnika, iskopavanje dijamanata, transport, osiguranje rafinerije nafte, proizvodnja nafte.

Cilj ekipe je da drži i osvoji što više zadanih lokacija,te da otkupi dijamante i naftu za novac koji se bodovao.

Ovaj susret je bio tzv. MilSim (Military Simulation) i trajao je 24 sata i bio je prvi susret takve vrste održan u Hercegovini. 

Airsoft

Cilj susreta je bio druženje i promocija airsofta kao ekstremnog outdoor sporta. Airsoft je vojni simulacijski šport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 do 8 milimetara. Mogu biti mase od 0,20 g (za slabije replike), 0,23 g (za jače pištolje), 0,25 g (za puške), 0,28 g (za jake puške i snajpere) i 0,30 g (za snajpere). 

Valja naglasiti kako igrači prilikom igre moraju nositi zaštitnu opremu, odnosno posebne naočale od industrijskog polikarbonata. Također, moraju koristiti sigurnosnu riječ za prekid igre u slučaju da nešto pođe po krivu. U konačnici, svrha igre je poštivanje pravila sportskog ponašanja i priznavanje pogotka.

Natjecanje se održalo 4.i 5.ožujka te je posebno bilo zanimljivo noćno igranje.

Airsoft