OPERACIJA KAZAHSTAN Poznat mogući sastav za utakmicu gdje samo pobjeda dolazi u obzir

Nogometna reprezentacija
NSBIH

Nogometna reprezentacija BiH proteklog vikenda ne baš uvjerljivom igrom je savladala Kuvajt rezultatom 1-0 i upisala prvu pobjedu nakon više od 650 dana, a večeras bi bio red da upiše i prvi trijumf u aktualnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Na Bilinom polju Zmajevi dočekuju Kazahstan. Obje ekipe imaju podjednak broj bodova (dva) u grupi D, s tim da su Kazahstanci odigrali utakmicu više (četiri ukupno)", javljaju sportske.ba.

Iako selektor BiH Ivalylo Petev izbjegava izgovoriti riječ favorit, treba jasno naglasiti da bi sve osim osvojena tri boda večeras predstavljalo neuspjeh.

“Bit će teška utakmica, ali analizirali smo ih i probat ćemo da naše ideje sprovedemo u djelo, kako bismo što prije postigli gol i na kraju osvojili tri boda u veoma važnoj utakmici za nas“, kaže naš reprezentativni vratar Ibrahim Šehić.

Izbornik bh. reprezentacije Ivaylo Petev neće moći računati na dvojicu igrača koja su igrala od prve minute u nedavnom remiju protiv Francuske (1:1). Hadžiahmetović je suspendiran (dva žuta kartona), dok je Mateo Sušić povrijeđen.

Mogući sastav: Šehić, Ahmedhodžić, Saničanin, Cipetić, Kolašinac, Gojak, Cimirot, Pjanić, Stevanović, Demirović i Džeko.

Susret BiH – Kazahastan u Zenici počinje u 20.45 sati, glavni sudac je Izraelac Yigal Frid.