Zrinjski dočekuje Tuzla City, Široki i Velež na Pecari

NK Široki Brijeg, FK Sloboda Tuzla, BHT Premijer liga

U subotu i nedjelju nastavlja se Premijer liga BiH.

Subota:

13,30 FK Radnik – FK Sarajevo, MOJA TV

13,30 NK Čelik – FK Zvijezda 09

16,00 HŠK Zrinjski – FK Tuzla City, ARENASPORT

16,00 FK Sloboda – FK Željezničar, MOJA TV

Nedjelja:

13,30 FK Mladost – FK Borac, ARENASPORT

16,30 NK Široki Brijeg – FK Velež, BHT

FK Radnik – FK Sarajevo

Utakmica u Bijeljini je derbi ovoga kola PL BiH. Radnik je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao da se može nositi sa svima i niko nije favorit protiv njih, pa tako ni FK Sarajevo. Očekuje nas jedna tvrda utakmica u kojoj će obije momčadi tražiti pobjedu. Sve u svemu utakmica koju vrijedi pogledali.


NK Čelik – FK Zvijezda 09


Čelik dočekuje FK Zvijezdu u dosta nezgodnom trenutku. Prošlo kolo nisu igrali zbog dobro poznatih dugova koje su sada izmirili, te im protiv fenjeraša igra samo pobjeda, S druge strane Zvijezda se diže i nakon pobjede nad Zrinjskim dolazi i u Zenicu pokušati pomrsiti račune Čeliku.

 

HŠK Zrinjski – FK Tuzla City


Zrinjski s novim trenerom dočekuje neugodnu momčad iz Simin Hana. Plemićima treba pobjeda kako bi se stabilizirali pred kraj jesenjeg dijela prvenstva i sve će učiniti da je ostvare. S druge strane i gosti su dosta kvalitetni i sigurno neće doći u Mostar s bijelom zastavom.

 

FK Sloboda – FK Željezničar


Sloboda na Tušnju dočekuje Željezničar u momentu kada je svaki kiks gura prema dnu ljestvice. Domaći u ovoj utakmici moraju igrati na pobjedu, a to će sasvim sigurno biti prigoda Željezničaru da im pomrsi račune. Pobjeda je potrebna i gostima, tako da će to vjerujemo biti dosta otvorena utakmica.


FK Mladost – FK Borac


Mladost je također u dosta nezavidnoj situaciji i momčad iz Doboja kod Kaknja mora pobijediti u utakmici protiv Borca koji je u strašnoj seriji. Domaće pobjeda daje nadu u opstanak, a gosti bi pobjedom definitivno istakli borbu za sam vrh ljestvice.


NK Široki Brijeg – FK Velež


Široki na Pecari dočekuje Velež. Domaćini trebaju pobjedu i sve će učiniti da je ostvare. S tom pobjedom Široki bi pretekao Velež na ljestvici, a gosti imaju svoju računicu, a ona je da se neporaženi vrate s Pecare.