Zrinjski dočekuje Željezničar, Široki na vrućem gostovanju u Bijeljini

Zrinjski, Velež, BHT Premijer liga

14. kolo PL BiH igra se od danas do nedjelje i čeka nas nekoliko veoma zanimljivih utakmica.

Raspored i satnica 14. kola PLBiH:

Petak:

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost – Zvijezda 09 (14.30 sati, BHT1)

ZENICA: Čelik – Velež (18.00, Moja TV)

Subota:

BIJELJINA: Radnik – Široki Brijeg (14.30, Arena Sport 1)

MOSTAR: Zrinjski – Željezničar (14.30, Moja TV)

Nedjelja:

TUZLA: Sloboda – Sarajevo (14.30, Moja TV)

BANJA LUKA: Borac – Tuzla City (16.00, Arena Sport 1)

Mladost - Zvijezda 09

Kolo derbijem začelja otvaraju Mladost i Zvijezda. Mladosti gori pod nogama, a gosti su već odavno jednom nogom u nižem rangu. Sve osim pobjede domaćih bilo bi pravo iznenađenje u ovom susretu.

Čelik - Velež

Čelik na svom stadionu dočekuje Velež. Domaćinima su prijeko potrebni bodovi, i pobjeda je imperativ. To će otvoriti prostora gostima da se pokušaju revanširati za poraz u prvom dijelu prvenstva.

Radnik - Široki Brijeg

Radnik u odličnom raspoloženju dočekuje Široki. Domaći su u dobroj formi i gosti će se morati dobro namučiti da izvuku pozitivan rezultat, a u ovom trenutku je i bod pozitivan za momčad s Pecare.

Zrinjski - Željezničar

Zrinjski je potrošio sve kredite kod svojih navijača i vrijeme je da Plemiće slave pobjedu protiv momčadi iz gornjeg dijela ljestvice PL BiH. Željezničar tradicionalno dobro igra u Mostaru, tako da nas čeka jedan zanimljiv susret pod Bijelim brijegom.

Sloboda - Sarajevo

Sarajevo na Tušanj dolazi s namjerom da i nakon ove utakmice ostane na vrhu ljestvice. U Slobodu dolaskom novog trenera pušu neki povoljniji vjetrovi i neće biti nikakvo iznenađenje ako domaći slave pobjedu.

Borac - Tuzla City

Tuzla City dolazi na vrući teren u Banja Luci nakon domaćeg poraza od Radnika i pokušat će iznenaditi Borac koji kući igra sjajno. Borac je favorit i gosti će se ipak morati vaditi na nekom drugom stadionu.