FOTO  Zrinjski trijumfalno u Tirani. Otvoren put za playoff i povijesni uspjeh kluba i bh. nogometa

Stadion HŠK Zrinjski,konferencijska liga ,Tirana
HŠK Zrinjski

Mostarski Zrinjski u okviru drugog pretkola kvalifikacija Konferencijske lige na gostovanju u Tirani savladao je istoimenog domaćina rezultatom 0:1.

Pogodak za Plemiće postigao je Nemanja Bilbija iz kaznenog udarca u 12. minuti nakon prekršaja nad Jukićem u nedozvoljenom prostoru.

Osim ovog pogotka Mostarci su u prvom poluvremenu imali niz prilika za povećati razliku, no rezultat je ostao isti do kraja susreta. U odličnim prigodama našli su se Bilbija i Tičinović, dok je sjajno pokušao i Niko Janković.

Domaći su se u drugom poluvremenu trznuli, ali sve je to bilo jalovo i nedovoljno kako bi ugrozili gostujućeg vratara Čondrića. 

Na stadionu Air Albania bilo je prisutno i 200-njak popularnih Ultrasa koji su svoje ljubimce svih 90 minuta nosili do pobjede.

Na samom finišu susreta Mario Ćuže propustio je priliku skoro sve riješiti u prvom susretu jer je 'oči u oči' s domaćim vratarom pucao posred njega.

Ako je suditi prema prikazanoj igri, Zrinjski u uzvratnom susretu koji je na rasporedu idućeg četvrtka ne bi trebao imati ozbiljnijih problema s Albancima te im se smiješi treće pretkolo gdje će ih dočekati bolji iz dvomeča između kazahstanskog Tobola i gibraltarskog Lincolna.

Nakon tog susreta trećeg pretkola u kojem Zrinjski ima realnu šansu za prolazak, bh. prvak bi se našao u playoffu i bio bi korak do grupne faze europskog natjecanja što bi bio povijesni klupski uspjeh.