Zrinjski poražen u zanimljivom derbiju u Banja Luci, pričat će se i o suđenju

Borac Zrinjski
HŠK Zrinjski

U derbiju 30. kola Premijer lige BiH Borac je večeras na svom terenu svladao Zrinjski rezultatom 2:1. Dva pogotka za Borac postigao je kapetan Vranješ (15. i 43.) dok je za Zrinjski pogodio Juranović (22.)

Prvu prigodu na utakmici imali su Plemići. Pucao je dobro u 13. minuti Juraj Ljubić, ali vratar Borca Lakić to sigurno hvata.

Dvije minute kasnije Borac vodi. Nakon ubačaja iz kuta, loptu dobro prima Vranješ i pogađa mrežu Varvodića za veliko slavlje domaćih. 

No, to slavlje nije dugo trajalo. U 22. minuti Bilbija odlično spušta loptu glavom za Juranovića koji radi slalom kroz obranu gostiju i pogađa za poravnanje.

U 40. minuti velika prigoda za Borac. Pogrešan pas dao je Zlomislić, Vranješ to presjekao i gurnuo loptu do Melega koji pogađa vratnicu. 

U sljedećem napadu velika prilika na drugoj strani. Sve je odlično napravio Tičinović, ali puca ravno u Lakića.

Samo dvije minute nakon toga Borac ponovno vodi. Dino Ćorić proigrao je Vranješa koji ponovno pogađa mrežu Varvodića. Dojam je da je to bilo zaleđe, metar do dva. Prigovarali su igrači Zrinjskog, a sve je rezultiralo samo žutim kartonom za Jakovljevića.

Početkom nastavka, točnije u 49. minuti fantastična prilika za Zrinjski. Tičinović je odlično ubacio za Bilbiju čiji udarac krajnjim naporom brani Lakić.

U 62. minuti ponovno velika prigoda za Plemiće. Nakon ubačaja iz kuta odlično skače Bilbija i puca glavom, ali lopta odsjeda na gredi. Do iduće prigode čekali smo do 79. minute. Tičinović odlično ubacio za Todorovića koji je sam ostao pred vratima Borca, ali nije dobro prsima primio tu loptu i ona mu se odbila.

Do kraja utakmice Zrinjski je bacio sve karte u napad, ali do poravnanja ipak nije uspio doći.

Za kraj utakmice zanimljiv detalj. Večeras pogubljeni sudac Luka Bilbija je pokazao tri minute nadoknade, a kraj je svirao već minutu ranije. 

S obzirom na današnji kiks Sarajeva koji je na domaćem terenu odigrao bez pogodaka sa Slobodom, Borac sada ima dva boda više od Sarajeva, dok je Zrinjski peti s 50 osvojenih bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore