FOTO  Zrinjski pobjedom čestitao rođendan Ultrasima

Zrinjski - Radnik
Hercegovina.info

U 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Zrinjskog večeras su na svom travnjaku stadiona pod Bijelim Brijegom svladali Radnik rezultatom 3:0. Strijelci za Plemiće bili su Dragan Juranović, Nemanja Bilbija te Ognjen Todorović.

Na teren je domaći trener Jakirović od prve minute poslao momčad u sastavu; Varvodić, Magdić, Jakovljević, Ćorluka, Bekić, Zlomislić, Enin, Juranović, Bilbija, Filipović, Govedarica.

S druge strane Radnike je istrčao sa sljedećom jedanaestoricom; Kozić, Nikić, Simonović, Sušić, Mekić, Vasić, Popara, Milenković, Huseinbašić, Šubert, Janjić.

Plemići su imali odlično otvaranje utakmice. Igrala se 11. minuta kada je Josip Ćorluka lijepo prizemnom loptom pronašao Dragana Juranovića koji pogađa mrežu Kozića za vodstvo Zrinjskog.

U 21. minuti mogli su domaći i do drugog pogotka. Pucali su Bilbija i Govedarica, no Kozić je na visini zadatka. 

U 26. minuti Zrinjski traži jedanaesterac. Srušen je u kaznenom prostoru gostiju Miljan Govedarica, no sudac pokazuje da se igra dalje.  

Minutu kasnije u prvom planu su navijači Zrinjskog Ultrasi, koji su van stadiona proslavili svoj 27. rođendan.

Dragan Juranović u 40. minuti mogao je do drugog pogotka. Lijepo je pucao Zagrepčanin, ali lopta odsjeda na gredi.

U nastavku su ponovno prvu prigodu imali domaći. Lijepu priliku u 48. minuti propustio je realizirati Nemanja Bilbija.

Do 75. minute gledali smo mirnije razdoblje igre, a onda Nemanja Bilbija ipak pogađa. Odlično je pucao kapetan Zrinjskog s vrha šesnaesterca, a Kozić tu nije mogao ništa.

U sudačkoj nadoknadi Zrinjski dolazi i do trećeg pogootka. Dinko Trebotić uposlio je Todorovića koji slabijom lijevom nogom ipak loptu šalje iza leđa Kozića.

Ovom pobjedom Plemići su došli do 45 prvenstvenog boda te su privremeno skočili na drugo mjesto, dok je Radnik deseti s 20 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.