FOTO  Zrinjski na pripremama u Međugorju, Mostarci raskinuli ugovor s Tešijom

Zrinjski na pripremama u Međugorju
Hercegovina.info

Nakon obavljenih liječničkih pregleda i testiranja, jutros u Mostaru, nogometaši Zrinjskog otišli su na pripreme u svoju stalnu bazu u Međugorje. Tu će 'Plemići' raditi četiri tjedna, a u sklopu priprema odigrat će i osam prijateljskih susreta, računajući i dvije utakmice na 'Memorijalu Andrija Anković' u Gabeli.

U Međugorje je Zrinjski stigao s 22 igrača. Svi su zdravi i na raspolaganju Jakiroviću, jedino je Kerim Memija danas radio odvojeno u teretani Sportskog centra Circle International. Novost je i ta da su Zrinjski i Marko Tešija sporazumno raskinuli ugovor.

Zrinjski na pripremama u Međugorju

Lijepo vrijeme i dobri uvjeti za rad dočekali su danas Mostarce.

"Došli smo u Međugorje, a ne primjerice u Istru, Antalyu ili Portugal, pojaviše zbog protokola koronavirusa. Znamo što imamo u Međugorju. Uvjeti su fantastični, imamo dva odlična terena, umjetnu travu u slučaju neke velike kiše. Ovdje smo uvijek zadovoljni. Bit ćemo ovdje u četiri navrata po pet ili šest dana i ovdje ćemo odigrati sve prijateljske susrete", kaže Sergej Jakirović.

Zrinjski na pripremama u Međugorju

"Jutros smo obavili testiranja, momci su došli u jako dobrom stanju. Preveniramo koronu. Dobro je da smo ovdje skupa, da ne idemo po gradu. Zlomislić i Prskalo se oporavljaju od korone i ukoliko budu negativni na testiranju priključit će nam se krajem tjedna. Ostali su svi na dispoziciji".

Plemići su ostali na okupu, nije bilo rasipanja momčadi.

"To je naša najveća prednost i snaga. Neki momci su s nama više od godinu dana i sve znaju. Možemo ciljano raditi ne gubiti vrijeme. Ostali su stožerni igrači koji su iznijeli najveći teret. Oni koji žele više igrati, a i mladi su te su otišli. Mašić je otišao na posudbu u Posušje, Krstovski u Leotar. Tu su nam 'na oku'. Daj Bože da ih krene, počnu postizati pogotke, pa da nam se mogu vratiti još bolji. Što se tiče dolazaka Hadžića i Marića, to je zdrava konkurencija. Hadžić je već bio u klubu i zna sve o Zrinjskom, Marić je pak jedan potentan stoper. Još uvijek očekujemo, i mogu se dogoditi dva ili tri nova igrača".

Zrinjski na pripremama u Međugorju

Trening 'Plemića' s tribina je pratio i Zoran Mamić koji je Sergeja Jakirovića želio vidjeti na klupi Dinama.

U Međugorju će Zrinjski odigrati šest prijateljskih susreta, te još dva u Gabeli.

"Ne možemo dovesti jače protivnike jer HNL počinje mjesec dana prije nas, tako da smo kombinirali s drugim klubovima. S druge strane nama je prerano za takve susrete. Meni je bitno da moja ekipa odrađuje zahtjeve koji se pred nju postavljaju, bez obzira na protivnika. Na kraju vam to ne mora ništa garantirati u prvenstvu", rekao je Jakirović za Hercegovina.info.

Prvu prijateljsku utakmicu u Međugorju Zrinjski će odigrati u subotu protiv Neretvanca.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.