FOTO/VIDEO  Zrinjski krenuo s pripremama, uz Kukića i Malekinušića na prozivci još dva nova igrača, priključena i tri juniora

HŠK Zrinjski prozivka i pripreme
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjskog danas u 18 sati krenuli su s pripremama za novu sezonu. Šef stručnog stožera Sergej Jakirović napravio je prozivku, a na prvom treningu pojavila su se 24 igrača.

Tako su se na raspolaganje Jakiroviću stavili; Antonio Soldo, Faruk Dalipagić, Josip Ćorluka, Domagoj Marušić, Slobodan Jakovljević, Marin Magdić, Josip Gačić, Almir Bekić, Damir Zlomislić, Juraj Ljubić, Dragan Juranović, Mario Tičinović, Vojin Savić, Blaž Bošković, Gabrijel Čoko, Ivan Jajalo, Patrik Bošnjak, Nikša Šilić, Antonio Prskalo, Luka Kukić, Matija Malekinušić, Anes Vazda i Gojko Gadže.

Valja istaknuti kako su Josip Bašić i Anes Mašić dobili produženi odmor zbog nastupa za reprezentaciju. 

Što se tiče novih igrača na prozivci su se pojavili već spomenuti vratar Luka Kukić te Matija Malekinušić, ali i Anes Vazda i Gojko Gadže. Posljednji dvojac trebao bi sutra potpisati ugovore za Zrinjski. Vazda u Zrinjski stiže iz Mladosti, a Gadže iz Gorice.

"Imali smo dva tjedna odmora, ali su dečki već nakon sedam dana dobili individualne programe koje su morali napraviti. Imamo četiri tjedna do prvenstva i u iduća dva tjedna moramo napraviti puno stvari s kondicijske strane. Krećemo s 26 igrača, a neki su još u dolasku, radimo na tome. Ne smijem reći koji su to igrači "jer mi ih kradu", pa ću ostati "zakopčan" po tom pitanju", rekao je Jakirović.

Iako o imenima nije želio, otkrio je pozicije.

"Napadač, stoper i eventualno još jedno krilo. Nadam se kako ćemo u naredna dva dana završiti njihove dolaske."

HŠK Zrinjski prozivka i pripreme

O planu priprema.

"Ovaj tjedan ćemo raditi ovdje. Imamo malo protivnika, pa ćemo u subotu ako ne nađemo nikoga odigrati utakmicu između sebe. Nakon toga je plan odlazaka sedam dana u Livno. Tamo ćemo odigrati s Posušjem i Šibenikom s tim da od Šibenika čekamo potvrdu. Nakon toga ćemo otići sedam dana u Međugorje. Plan je tamo odigrati s Hrvatskim Dragovoljcem i tražimo još jednog protivnika. Dogovorili smo 10. srpnja utakmicu s GOŠK-om, a 12. srpnja čekamo Hajduk i njihovo zeleno svjetlo", kazao je trener Plemića.

Zrinjski dovodi mlade i "gladne" igrače.

"Samim neplasmanom u Europu mijenja se financijska konstrukcija. Odlučili smo napraviti zaokret. Pokazalo se proteklu sezonu da koliko god uložiš novaca to ne mora značiti uspjeh. Odlučili smo s upravom dovesti mlade i gladne igrače željne afirmacije i za sada nam to ide dobro. To su sve skautirani igrači posljednjih pola godine. Nadam se da će ostaviti pečat u Zrinjskom", istaknuo je.

Što se tiče odlazaka Jakirović je kazao:

"Od ovih koji su se danas pojavili na prozivci neće biti odlazaka, eventualno nekih mladih igrača na posudbu. Vratili smo Savića. Dečko je pokazao kako se na posudbi može napredovati. Izrastao je u jednog od najboljih veznih igrača druge lige i postao je reprezentativac. Sada je idealna prilika za njega da dobije pravu priliku", naglasio je.

O ciljevima za predstojeću sezonu Jakirović je rekao:

"Imamo najviše ambicije. Prvi i osnovni cilj je Europa. Neće biti lako i puno će utjecati pravilo U-21 (dva igrača do 21 godine moraju početi utakmicu) no mi s tim nemamo problema. Bašić je igrao bez obzira na pravilo. Prilagodit ćemo se tome", zaključio je Jakirović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.