ZRINJSKI JESENSKI PRVAK 'Plemići' srušili Tuzla City na Tušnju

Stadion HŠK Zrinjski, fk tuzla city
Klix

Nogometaš HŠK Zrinjski jesenski su prvaci BiH. Pobjedom na gostovanju kod izravnog konkurenta za naslov, ekipe Tuzla Cityja (0:2), Mostarci su dva kola prije kraja prvog dijela sezone osigurali jesensku titulu pobjegavši Tuzlacima na velikih deset bodova razlike.

Igrači Sergeja Jakirovića cijeli susret su bili bolji protivnik. Prvu veliku priliku vidjeli smo u 15. minuti. Pucao je iz voleja Zlomislić, ali lopta odlazi iznad vrata domaćih.

Pet minuta kasnije probao je Nurkić za domaće, ali i njegov udarac odlazi iznad grede. No, dvije minute kasnije trese se mreža i to ona domaća. Brajlović je ispustio loptu, Morris izbacuje s gol crte, a Nemanja Bilbija posprema loptu u mrežu 0:1.

Sadržaj se učitava...

U 24. minuti dobro je za domaće pokušao Mehanović, ali na mjestu je bio Josip Čondrić. U 26. minuti velika prigoda za 'Plemiće'. Dobro je pucao Tičinović, ali lopta odsjeda na gredi.

Pred kraj prvog poluvremena pokušao je dobro Mišić, ali njegov udarac odlazi pokraj vrata Čondrića.

Na samom početku nastavka Zrinjski je mogao udvostručiti prednost. U prilici se našao mladi Franko Sabljić, ali Brajlović fantastično brani.

Šest minuta kasnije nova velika prilika za 'Plemiće'. Savić je odlično uposlio Tičinovića koji izlazi sam pred Brajlovića, ali lopta odlazi tik uz vratnicu.

U 65. minuti dobro je probao Kamenar, ali Brajlović brani njegov udarac. No, zato vratar Tuzlaka nije mogao ništa u 69. minuti. Pucao je Karlo Kamenar nakon dodavanja Tičinovića, lopta je odskočila pred Brajlovićem, prevarila ga, i završila u mreži za veliko slavlje gostiju.

Do kraja utakmice vidjeli smo još samo udarac Džafića u 90. minuti, ali njegov udarac ide radno u Čondrića. Pobjedom su 'Plemići' osigurali jesenski naslov i sada imaju 42 boda, dok se Tuzla City nalazi na drugom mjestu s deset bodova manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.