ZRINJSKI I VELEŽ MIJENJAJU DOMAĆINSTVO "Gradski derbi se ne može igrati u Gabeli"

Zrinjski Velež
Hercegovina.info

Utakmica 6. kola između Veleža i Zrinjskog do sada je odgođena dva puta. Prvi put razlog su bile europske obaveze 'Plemića', dok je drugi put utakmica koja se trebala odigrati u reprezentativnoj stanci odgođena zbog većeg broja reprezentativaca iz redova Zrinjskog, ali i terena na stadionu Arena 'Rođeni' koji je u kašnjenju.

Velež je na novom hibridnom travnjaku trebao ugostiti najprije Posušje, no ta utakmica odigrana je ipak u Gabeli. Nakon toga je rečeno kako će prvi susret na novom terenu odigrati Velež i Zrinjski 12. listopada kada je zakazano odigravanje te zaostale utakmice.

No, svi su izgledi da se ni to neće dogoditi.

"Upravo imamo sastanak s izvođačima radova da vidimo kakve su njihove procjene i odluke. Kako sada stvari stoje prvu utakmicu na svom terenu napokon ćemo odigrati 16. listopada protiv Slobode", kaže za Hercegovina.info predsjednik Veleža Senad Husnić.

Kada je riječ o gradskom derbiju Husnić kaže.

"Najvjerojatnije je da ćemo zamijeniti domaćinstvo te da će se ta utakmica 12. listopada odigrati pod Bijelim Brijegom, a ona koja dolazi 15 dana kasnije na našem stadionu. To je bio prijedlog i našeg stručnog stožera kojeg sam ja prihvatio. Na utakmici između Zrinjskog i Slobode smo razgovarali s upravom Zrinjskog i oni nemaju ništa protiv toga, a razgovarat ćemo i sutra prilikom utakmice između Zrinjskog i Širokog Brijega. Gradski derbi se ne može igrati u Gabeli", zaključio je Husnić za Hercegovina.info.

Tako će Zrinjski dvije zaostale utakmice 5. i 6. kola protiv Širokog Brijega i Zrinjskog igrati na svom stadionu, sutra protiv 'Plavih' s Pecare, te idući tjedan protiv 'Rođenih'.