Umjesto Posušja Velež će na novom travnjaku prvo ugostiti Zrinjski, zbog valjaka danas obustavljeni radovi

Stadion Veleža
FK Velež

Gradski mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog trebao bi biti prva utakmica koja će se igrati na novom hibridnom travnjaku na Areni 'Rođeni'. Iako se očekivalo da će prvi čast igrati na obnovljenom terenu imati nogometaši Veleža i Posušja, ipak će se sve malo prolongirati. 

Naime, iz Veleža su danas obustavili radove budući da je jedna faza preskočena.

"Po svoj prilici i utakmicu protiv Posušja igrat ćemo u Gabeli. Iskreno, nisam zadovoljan radovima. Danas sam se obratio NS BiH i rekao da obustavljamo radove. Naime, kada su izvođači radova, a to su Grci (tvrtka Hellasod), položili travu, trebali su dovesti valjke te ju poravnati i zategnuti. Međutim, oni nemaju valjka i krenuli su s prošivanjem hibrida. Čak su mi i nizozemski radnici, koji rade prošivanje, rekli da je trebalo prvo zategnuti teren, pa onda krenuti s njihovim poslom. Odmah smo obustavili radove jer je preskočena jedna faza radova", rekao je danas za Hercegovina.info predsjednik Veleža Senad Husnić. 

Valjci bi trebali stići sutra.

"Nadamo se da će se to sutra završiti. Zbog toga će se posao još malo otegnuti, pa ćemo Posušje ugostiti u Gabeli, a prvu utakmicu na novom terenu bi trebali igrati onu zaostalu protiv Zrinjskog 12. listopada", ističe.

Velež bi imao i više bodova da nije morao u Gabelu.

"Sigurno. Garantiram vam da bi dobili Sarajevo da se igralo na našem stadionu, a ne u Gabeli. Bilo bi više tri do četiri tisuće naših navijača i u takvom ambijentu bi sigurno pobijedili", rekao je Husnić za naš portal.

Radovi na stadionu Rođeni se odvijaju u okviru projekta Nogometnog saveza BiH. Većim dijelom, projekt se financira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava NS BiH, dok manjim dijelom u realizaciji sudjeluju klubovi i lokalne zajednice.

Podsjetimo, Velež bi uz novi travnjak 5. listopada na izvanrednoj sjednici trebao dobiti i novu upravu kluba.