Zrinjski gostuje u Tuzli, Široki dočekuje Mladost DK

Stadion HŠK Zrinjski, kup, Zrinjski, siroki, Premijer Liga BiH pregled

Nogometna Premijer liga Bosne i Hercegovine, nastavlja se sutra, a u okviru 10. kola sastaju se:

Sloboda – Zrinjski
Velež – Tuzla City
Sarajevo – Borac
Široki Brijeg – Mladost DK
Željezničar – Zvijezda 09
Radnik-Čelik

Sloboda – Zrinjski

Na Tušnju Sloboda dočekuje Zrinjski i ovo je jedna od zanimljivijih utakmica sutrašnjeg kola. Zrinjski je kući goropadan, dok se u gostima Plemići nisu baš iskazali. Prigoda za popravak ukupnog dojma je sutrašnja utakmica u kojoj Zrinjski ima imperativ pobjede. Sloboda je u teškoj situaciji, igrači su bez primanja, i teško da mogu naći puno motiva za igru. S obzirom na sve okolnosti Zrinjski je veliki favorit u ovoj utakmici. Utakmica Sloboda - Zrinjski se igra u subotu s početkom u 16:00 sati, a sudac susreta je Petrović Dragan . Utakmicu iz Tuzle prenosi Arena sport.


Velež – Tuzla City

Bit će uzbudljivo i u Vrapčićima gdje Velež dočekuje lidera na ljestvici ekipu Tuzla Citya. Domaći će na krilima pobjede u Ugljeviku i pred svojim navijačima igrati na pobjedu, a gosti su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali da su u sjajnoj formi. Bit će to dosta zanimljiva utakmica u kojoj su moguća sva tri znaka. Utakmica u Vrapčićima zakazana je za 16:00 sati, sudit će Čaušević Moamer.


Sarajevo – Borac

Sarajevo ne igra sjajno ove sezone, ali aktualni prvaci kući pobjeđuju sve utakmice. Borac također nije u nekoj formi, ali gostovanje na Koševu je utakmica za dokazivanje, pa se Borac neće tako lako predati. Domaći su favoriti, i sve sem pobjede Sarajeva bilo bi iznenađenje. Utakmica na Koševu ma programu je u 18:00 sati, a sudi Paradžik Goran. Ovaj meč ćete moći gledati na Mojoj TV.


Široki Brijeg – Mladost DK

Širokom ne cvjetaju ruže u ovoj sezoni. Prilika za popravljanje dojma je sutrašnje gostovanje Mladosti. Gosti imaju kvalitetu, ali sutra na Pecari teško da će doći do povoljnog rezultata. Utakmica na Pecari počinje u 19:00 sati. Sudi Smiljanić Aleksandar.


Željezničar – Zvijezda 09

Željezničar na Grbavici dočekuje Zvijezdu 09 koja je jednom nogom već u nižem rangu. I u ovoj utakmici apsolutni favorit je Željezničar. Željezničar će Zvijezdu 09 ugostiti od

20:00 sati. Direktan prijenos je na BHT 1, a sudi Jelić Frano.

Radnik-Čelik


Radnik će na svom terenu dočekuje Čelik. Domaći su izuzetno kvalitetna momčad, a u posljednje vrijeme to i pokazuju na terenu. Čelik ne izgleda dobro, pa ni smjena trenera nije donijela pozitivan šok. Radnik je sutra u prednosti i teško je očekivati da Čelik napravi iznenađenje, Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Bijeljini, s početkom u 16:00 sati. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Mate Musa iz Čitluka.