FOTO  EPILOG NEREDA NA GRADSKOM DERBIJU Jedna osoba ozlijeđena, oštećeno desetak službenih vozila, oglasio se i gradonačelnik

neredi mostar

Mostarski gradski derbi obilježila je vrijedna pobjeda Zrinjskog nad Veležom ali i nesretne scene koje smo vidjeli nakon same utakmice.

Nakon posljednjeg zvužduka suca Irfana Peljte, dio Ultrasa ušao je u sukob s policijom koja je osiguravala utakmicu.

neredi mostar zrinjski velež

Zabranili da ih se slika i snima

Kako doznajemo, prije same utakmice, predstavnici Ultrasa fotoreporterima su zaprijetili da ih ne smiju fotografirati na tribinama.

Pojedini Ultrasi su izrevoltirani činjenicom da ih zaštitar snima najprije napali njega, a zatim su na stadionu počeli gađati policiju bocama, letvama i kamenjem, a policija je upotrijebila suzavac, javio je reporter Hercegovina.info.

neredi mostar zrinjski velež

Najviše su stradali specijalci iz Konjica i MUP-a ŽZH, koji su bili prvi na udaru. Oni su u samoobrani upotrijebili suzavac od kojeg su kašljali i igrači, novinari, te članovi Zrinjskog.

Demoliran štand sa kokicama

S druge strane na ulaz za publiku upadaju domaći specijalci i počinju obračun s onima koji su se zatekli tu, kao i onima koji su već izašli van stadiona.

Neredi su se nakon toga preselili na obližnji parking prostor pored stadiona, no vrlo brzo su se smirili i nije došlo do većih incidenata. Oštećeno je više službenih policijskih vozila, nekoliko putničkih vozila, demoliran štand s kokicama Udruge Down sindrom Mostar, a najmanje jedna osoba je ozlijeđena.

neredi mostar zrinjski velež

Autobus sa igračima Veleža izašao je iz kruga stadiona nakon pregovora policije i huligana, a na njega je prilikom napuštanja stadiona bačen jedan kamen kao i jedna boca.

Od MUP HNŽ smo pokušali dobiti broj uhićenih no do zaključenja ovoga teksta nismo ga uspjeli dobiti.

Oglasio se i gradnačelnik Mostara Mario Kordić koji je krivcem  za nerede označio "neodgovornog pripadnika zaštitarske službe", te pozvao na sankcioniranje neodgovornih pojedinaca.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.