Zovem se Zdravko Mamić: Svi zovu da mi uvale neke igrače

maminjo, zdravko mamić dinamo, Rodjaci

Nemam većih problema jer se zovem Zdravko Mamić. Uostalom, pa nije on državni neprijatelj broj jedan. Imamo u Hrvatskoj puno većih problema od njega, rekao je Zdravko Mamić (49), imenjak i prezimenjak Dinamova gazde.
Na Bukovačkoj cesti, malo poviše Dinamova stadiona, ima diskont pića. Ispred njega dominira grafit "Maminjo" u Dinamovoj boji te grbovi Dinama i grada Zagreba. Zbog imena i prezimena imao je tek sitnih problema.
- Imam i kombi na kojem velikim slovima piše ‘Maminjo'. Nekoliko puta su mi, dok sam stajao na semaforu, pljunuli na kombi i rekli: ‘Gledaj ga, još mu nije dosta. Osim igrača, prodaje i cugu' - rekao je Zdravko Mamić s Bukovca i nastavio:
- Ponekad doma zvoni telefon, a dobivam i pisma. I tu bude svega. Čovjek zove i kaže: ‘Čujte, imam igrača, morate ga pogledati!'. Pa se javi gospođa, ima sina studenta i treba joj samo 1000 eura za školovanje. Ili gospodin koji ima fotografije koje želi prodati isključivo Zdravku Mamiću. One su, kaže, najbolje i baš su za njega, ha, ha...

Zdravko Mamić i Zdravko Mamić su rođaci.

- Naši očevi bili su jako bliski, a Zdravka znam od rođenja. Od malena je bio mangup i često me je štitio. Išli smo u istu srednju školu, kao i moja sestra Marija, četiri godine starija od njega. Bila je odlična učenica i kad je Zdravko došao u školu, svi su ga pitali što mu je ona. Bez problema je govorio da mu je ona starija sestra i već je tu dobivao poene - sjeća se Zdravko i dodaje:
- Uvijek je bio frajer. I meni je bilo lakše u školi jer se znalo da sam ‘onaj mali od Zdravka'.
U Dinamovoj trenirci na svakoj je utakmici "modrih". Zdravko s Bukovca tvrdi da maksimirski gazda nije veći dinamovac od njega:
- Jednako smo ludi za tim klubom. Oduvijek sam išao na utakmice i imam godišnju kartu. I da, sam sam je platio!

24sata.hr