PREDIVNA PRIČA IZ KRAJINE Donirao bubreg svom rođaku i spasio mu život, kaže da nije ništa izgubio nego samo puno dobio

transplatacija bubrega,donor organa,Rodjaci,Bosna i Hercegovina

Jedna divna priča dolazi iz Krajine, koju je na svom Facebook profilu podijelio hafiz Nedim Botić. Naime, Dževad Ponjević je donirao bubreg svom rođaku Ademu i tako mu spasio život.

Ademu je otkazivao bubreg i išao je na dijalizu prethodnih 12 mjeseci, pa se Dževad odlučio da mu pomogne, piše Avaz.

"Skoro godinu dana priprema, desetine pregleda i pretraga, pet odlazaka u Njemačku i pređenih skoro deset tisuća kilometara, iskušenja s koronom, odgađanja operativnog zahvata. I konačno je proteklih dana u Njemačkoj obavljena transplantacija.

Dževad i Adem su iz Bužima, a njihovi roditelji su ih naučili da se vole i paze kao braća. Ademu je prethodno rađena jedna transplantacija, prije 15 godina i tada mu je donor bubrega bila sestra Šefika", napisao je hafiz Botić.

Hafiz Botić je prenio i poruku nakon operacije junaka ove priče Dževada Ponjevića. 

"Obojica se, hvala dragom Bogu, osjećamo dobro. Ja nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi i vjere u svom životu. Hvala svim liječnicima i medicinskom osoblju na susretljivosti od Bužima, Bihaća, posebno timu doktora u Munchenu koji je uspješno uradio operativni zahvat. Hvala našim obiteljima, prijateljima i radnim kolegama na podršci i na kraju još jednom hvala dragom Bogu jer život je Božji dar", rekao je Dževad.