ZDRAVKO MAMIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Iz puno razloga nismo trebali željeti Zvezdu"

Zdravko Mamić
Ilustracija/Hercegovina.info

Zagrebački Dinamo danas je saznao eventualnog protivnika u zadnjoj prepreci za ulazak u skupine Lige Prvaka. Bit će to ni više ni manje nego – beogradska Crvena Zvezda. Iako, da bi došlo do ovog susreta nakon više od 30 godina, oboje se moraju potruditi i poraziti svoje protivnike u trećem pretkolu kvalifikacija. Tako Dinamo mora nadigrati varšavsku Legiju, dok Zvezda mora biti bolja od moldavskog Šerifa u dva susreta. Sudeći po prvim reakcijama, navijači Dinama i Zvezde uveliko računaju na taj ogled.

Dugogodišnji čelnik zagrebačkog Dinama koji je zagolicao javnost izjavama kako je i navijač Zvezde, u razgovoru za hercegovina.info otkriva da ipak nije priželjkivao taj susret.
Zdravko Mamić se javio iz svog rodnog mjesta na Buškom jezeru u društvu, kako navodi, svoje stare majke okružen odličnom atmosferom. Oko eventualnog susreta između Dinama i Zvezde je suzdrža, smatra da je ta utakmica daleko.

„Pa dobro, moramo se svi uozbiljiti, i mi u Dinamu, ali i Zvezda. Treba proći Legiju i Sherif, da ne bi bilo ražanj spreman, a zec u šumi“, oprezan je Mamić.

Nakon ovakvog ždrijeba, teško je naći navijača Dinama koji sumnja u prolazi protiv poljske Legije.

„Ako se to dogodi, moram priznati da nisam priželjkivao Zvezdu. Nemam nikakve niske strasti, ali mislim da iz puno razloga nismo trebali željeti Zvezdu. Kad već imamo takav ždrijeb onda treba težiti da organizacijski sve prođe dobro, i u Beogradu i Zagrebu. Dinamo će na kraju pobijediti velikog rivala Zvezdu i slaviti ulazak u Ligu Prvaka“, ističe dalje.

Prije nekog vremena, u medijima se moglo pročitati da je Zdravko Mamić zapravo navijač i Crvene Zvezde.

„Ne. Nikad nisam rekao da sam navijač Zvezde. Ja živim za Dinamo, a ne za Zvezdu ili bilo koga drugog. Za Zvezdu navijam kad igra protiv drugih klubova, navijam za svaki klub s prostora bivše Jugoslavije osim kad igra s Dinamom. Navijam za Široki, Zrinjski, Želju, Sarajevo, Sutjesku, Vojvodinu, Budućnost. Ne mogu sportskim prijateljima poželjeti zlo“, navodi naš sugovornik.

Od nikad završene utakmice između Dinama i Crvene Zvezde, koju neki nazivaju početkom rata, prošlo je više od 30 godina.

„Bio sam na toj utakmici, brat Zoran je bio na klupi za rezerve i sjećam se dobro te utakmice. Nemam nikakvih negativnih stavova ni posljedica iz tog vremena. Život ide dalje, konačno mora doći do tih utakmica kao što su nekoliko puta igrali Hrvatska i Srbija. To je danas i to je budućnost. Besmisleno se vraćati u prošlost, o Zvezdi treba razmišlljao kao i o svakom drugom protivniku“, govori nam Zdravko Mamić.

Iako mnogi vjeruju Dinamu pod palicom Damira Krznara, posljednji rezultati ipak pozivaju na oprez.

„Forma je uzlazna iako HNL to ne pokazuje. Gledao sam sinoć Dinamo – Rijeka i to je bio spektakl. To dovodi ljude na stadion i razveseljava ljude putem TV. Naravno da mi je žao da je Dinamo prosuo bodove gdje je Rijeka iz 3 udarca dala 3 eurogola“, završava bivši izvršni dopredsjednik GNK Dinamo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.