ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK "Ne mogu vjerovati da se 800 milijuna kuna ulupalo u ruglo"

maksimir,tomislav tomašević
Facebook

Dinamo će u 18:45 dočekati Chelsea i tom utakmicom otvoriti ovosezonske nastupe u Ligi prvaka. Londonski klub, kao uostalom kasnije i Milan i RB Salzburg, gostovat će na trošnom stadionu u Maksimiru, djelomično zatvorenom zbog oštećenja koja su nastala uslijed potresa.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević bit će prisutan na utakmici, a svoje obraćanje novinarima iskoristio je i da se osvrne na situaciju oko stadiona na kojem nastupa hrvatski prvak, prenosi Index.

"Čak i za ključne sportske objekte ne može se povući novac od Europske unije. Samo za obnovu Doma sportova, koji je zatvoren od potresa, treba 180 milijuna kuna i morat ćemo ga vjerojatno platiti iz proračuna", rekao je Tomašević pa se okrenuo Maksimiru:

"Potrebno je raspisati model koji će uključiti financiranje u kojem Grad neće participirati iz proračuna. To je moguće jer se radi o vrlo atraktivnom zemljištu. Traži se model prava građenja o kojem odlučuje Gradska skupština. Na temelju modela prava građenja zemljište ostaje u vlasništvu Grada Zagreba, no na određeni broj godina, njih više desetaka, daje se investitoru, tko god on bio."

"Savez nije bio u pregovorima, samo Dinamo"
"Bilo tko se može javiti na natječaj za pravo građenja, i Dinamo, a mora izgraditi točno određenu građevinu i njom upravljati, a nakon toga se posjed vraća Gradu Zagrebu. Nogometni savez nije bio u razgovorima, samo Dinamo. Razgovaramo s Dinamom i o zamjenskom stadionu dok traju rušenje i gradnja."

"Kranjčevićeva trenutačno ne može zadovoljiti uvjete za ovakve europske utakmice, što se tiče licence, bez nekih dodatnih znatnih ulaganja. Nažalost, ništa se ne može riješiti ono što se 30 godina nije riješilo, a to su imovinskopravni odnosi na zemljištu u Maksimiru. I dalje su u povratu Crkvi parcele koje se nalaze na zemljištu gdje bi trebao niknuti novi stadion s popratnom infrastrukturom. Ne mogu vjerovati da se to 30 godina nije riješilo. Optimist sam oko toga i nadam se da ćemo to uspjeti riješiti već ovaj mjesec", dodao je.

"Ja ne mogu vjerovati da se 800 milijuna kuna ulupalo u obnovu rugla a da se nije riješilo vlasništvo. Pa tko to normalan radi?!" zaključio je.