Wenger: Kazne za igrače koji simuliraju

Francuz, čijeg je bivšeg napadača Eduarda u kolovozu 2009. UEFA kaznila zbog simuliranja tijekom kvalifikacijskog susreta za Ligu prvaka protiv Celtica, rekao je da je neophodno uvesti disciplinske mjere radi suzbijanja varanja u nogometu.

Krilni igrač Manchester Uniteda Ashley Young u proteklo vrijeme je bio čest predmet kritika zbog učestalog padanja u šesnaestercima protivničkih ekipa. Simuliranje je urodilo plodom u dva slučaja kada su suci Unitedu dosudili jedanaesterce protiv QPR-a i Aston Ville.

Wenger vjeruje da je utjecaj stranih igrača u engleskoj ligi povećao broj simuliranja na terenima, ali da ''engleski nogometaši brzo uče''.

On smatra da je normalno kada igrači pokušavaju zadržati posjed lopte nakon što lopta pređe aut - liniju, ali da su padovi u šesnaestercu sasvim druga stvar i da sudac  često nije u situaciji da pravedno odluči da li je došlo do prekršaja.

"Pad u šesnaestercu je drugačiji od auta. Nogometaši koji namjerno padaju i pokušavaju prevariti suca trebali bi dobiti tri utakmice kazne, da se to ubuduće ne bi ponovilo'', kazao je Wenger.

Fena