Luis Suarez novi igrač Barcelone, Alexis Sanchez potpisao za Arsenal

čile, Australija, nogomet, SP u Brazilu, Alexis Sánchez, Arsenal, Arsen Wenger

Katalonski div je za Urugvajca navodno Liverpoolu isplatio 80 milijuna eura. Britanski mediji čak tvrde da je transfer težak 95 milijuna eura dok španjolska Marca tvrdi da su se Barcelona i Liverpool dogovorili da za Suareza Englezima bude isplaćeno 75 milijuna eura. 

Alexis Sanchez potpisao za Arsenal

Napadač čileanske nogometne reprezentacije Alexis Sanchez (25) napustio je redove Barcelone i karijeru će nastaviti u Arsenalu.

Klubovi nisu objavili vrijednost transfera, međutim prema pisanju engleskog tiska 'topnici' će Barceloni platiti oko 38 milijuna eura odštete. "Sretan sam zbog prelaska u Arsenal. To je klub iznimne tradicije, sjajnih navijača i vrhunskog trenera," kazao je Sanchez po dolasku u London.

Sanchez je dres Barcelone nosio posljednje tri sezone i u 140 nastupa zabio je 47 golova uz 34 asistencije. Za reprezentaciju Čilea odigrao je 71 utakmicu i postigao 24 gola.

"Kao što ste mogli vidjeti tijekom svjetskog prvenstva u Brazilu, Sanchez je fantastičan napadač," kazao je menadžer londonskog kluba Arsene Wenger.

Francuski stručnjak je čileanskog napadača koji je igrao i za Udinese, River Plate i Colo Colo opisao iznimno brzog, snažnog i kreativnog, ali što je vrlo važno sklonog suradnji.

Hina