VIDEO  Vratar iz Posušja junak Rijeke

nk rijeka, Martin Zlomislić, HNL
NK Rijeka

Nogometaši Rijeke u susretu su 17. kola Prve HNL kao gosti u Koprivnici svladali Slaven Belupo sa 2-1 (0-0).

Gosti su poveli 2-0 autogolom Ivana Krstanovića (51-ag) i golom Josipa Drmića (70), a jedini pogodak za domaće postigao je Mihail Caimacov (74).

Rijeka je oba pogotka postigla nakon ubacivanja Murića s desne strane, u 51. minuti Murić je izveo korner, a na loptu su krenuli Smolčić nogom i Krstanović glavom. Njom je na kraju ipak igrao iskusni napadač Slavena te pogodio suprotni kut zatečenog Čovića.

Sadržaj se učitava...

Kod drugog pogotka Murić se driblingom izborio za prostor za ubačaj, a na prvoj vratnici Drmić je utrčao ispred svog čuvara i glavom postigao svoj već 13. prvenstveni pogodak ove sezone. Najljepši potez utakmice izveo je ipak domaći veznjak Caimacov koji je u 74. minuti oduzeo loptu Čerinu pred kaznenim prostorom gostiju, a onda sa 20 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog vratara Rijeke.

U iznimno teškim uvjetima, po gustoj magli, gosti su došli u vodstvo autogolom Krstanovića u 51. minuti. U 71. minuti Josip Drmić povećao je prednost Rijeke, no samo tri minute kasnije Caimacov prekrasnim golom smanjuje zaostatak domaćina.

U 86. minuti Smolčić je igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru, no Hadžić je loše pucao s bijele točke, obranio mu je Zlomislić.

Rijeka je druga na ljestvici prve HNL s 33 boda, jednim bodom manje od Osijeka. Slaven Belupo je predzadnji s 13 bodova, šest više od posljednjeg Dragovoljca koji je danas poražen od Gorice.

Imao je domaći sastav odličnu priliku i poravnati, ali udarac Hadžića s bijele točke u 86. minuti obranio je Zlomislić.

Ovom pobjedom druga Rijeka se ponovno primaknula vodećem Osijeku na samo bod zaostatka, Rijeka ima 33, a Osijek 34 boda, oba sastava su odigrala po 16 utakmica, kao i treći Hajduk koji ima 30 bodova, dok je četvrti Dinamo sa 28 bodova i utakmicom manje.

Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa 13 bdova, šest više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.