VLADIMIR VASILJ ZA HERCEGOVINA.INFO Sramotnom proslavom u Bariju, Marko Topić je "pljunuo na grb i dres" Hrvatske

VLADIMIR VASILJ ZA HERCEGOVINA.INFO Sramotnom proslavom u Bariju, Marko Topić je "pljunuo na grb i dres" Hrvatske
Ilustracija / hercegovina.info

Posljednjih dana u žiži sportske javnosti našao se nekadašnji reprezentativac BiH, Marko Topić koji je u velikom intervju za Life kazao kako je 1997. godine u Bariju na Mediteranskim igrama na susretu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine bio pljuvan nakon postignutog gola od strane igrača Hrvatske koji su sjedili na klupi.

Između ostalog je Topić kazao kako se s Vladimirom Vasiljem, tadašnjim vratarem Hrvatske, sreo 2019. godine u Centru za edukaciju NSBIH te da su si pružili ruku. Isto tako, Topić je kazao kako je Maki Ivankoviću rekao, da se susret dogodio na drugom mjestu da bi drugačije reagirao.

Naime, kako nam priča Vladimir Vasilj sve je krenulo kada je Marko Topić postigao gol za Bosnu i Hercegovinu.

"U trenutku kada je Topić postigao pogodak, trčeći prema klupi naše reprezentacije je urlao, galamio, vrištao i govorio svakakve ružne riječi, čak je i plazio jezik i s time je izazvao bijes i gnjev svih hrvatskih igrača.

Od tog trenutka jedina meta hrvatskih igrača i njihovih krampona je postao Marko Topić. Upravo je on svojom sramotnom i skandaloznom proslavom pogotka "pljunuo na grb i dres" Hrvatske te utakmicu doveo u nervozno stanje pa se ostatak igrao na rubu incidenta. Nitko na tako ružan i ponižavajući način nije slavio pogodak protiv Hrvatske kao što je on to učinio", kaže Vladimir Vasilj za hercegovina.info.

Što je njega kao Hrvata ponukalo na takvo ponašanje? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je razlog bila njegova frustracija time što nije bio pozvan u hrvatsku reprezentaciju. Zanimljivo je da Topić izvlači stvari od prije 23 godine te spominje da je vrijeđan na nacionalnoj osnovi iako je Hrvat, što nema veze sa zdravim razumom."

Jednako tako Topić se sada sijetio i zviždanja himnoj u Širokom Brijeg. Čemu, upravo u ovo vrijeme, izvlači stvari iz prošlosti kojima proziva Hercegovce i neke političke stranke?

"Mislim da ključ leži u tome, što je on želio mjesto pomoćnika izbornika A reprezentacije Bosne i Hercegovine, koje nije dobio. Za to su navodno krivi Hercegovci i HDZ. Mislim da je žalosno da se Marko Topić služi čak i politikom i nacionalizmom da bi dobio poene kod čelnih ljudi Saveza", kazao je Vasilj za hercegovina.info te za kraj dodao.

"Nikada nikome neću dozvoliti da "pljuje po grbu i dresu" reprezentacije za koju sam časno nastupao", zaključio je Vladimir Vasilj bročani Vatreni sa SP u Francuskoji iz 1998. godine.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.