VLADIMIR VASILJ "Bila mi je čast što me Ćiro Blažević tada pozvao, a on je imao jednu posebnu vrlinu"

Ladić Mrmić Vasilj
Arhiva

Nogometnu javnost danas je rastužila vijest kako nas je u 88. godini života, samo dva dana prije svog rođendana napustio 'trener svih trenera' Miroslav Ćiro Blažević. Legendarni Ćiro ostat će znatnim slovima upisan u povijest hrvatskog i svjetskog nogometa. Osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine Hrvatske reprezentacije koju je tada vodio započeo je nestvarni i uspješni put Vatrenih koji traje i danas.

Jedan od onih koji je zadobio Ćirino povjerenje i bio na popisu za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj bio je i hercegovački vratar Vladimr Vasilj.

"Ja sam bio u to vrijeme u Hrvatskom Dragovoljcu. Bio sam u dobroj formi, a ušli smo i u Europu kao treći na kraju sezone. U reprezentaciji su u to vrijeme bili Ladić i Marijan Mrmić, a Ćiro je uz njih želio povesti nekog mlađeg. Mislim da je to presudilo da dobijem poziv. Kažem, Hrvatski Dragovoljac je u to vrijeme bio jak, dobro smo igrali", kaže Vasilj za Hercegovina.info.

Ladić Mrmić Vasilj

Bila mu je to velika čast.

"Naravno. Bila je to velika stvar, a naročito jer je to bilo prvo Svjetsko prvenstvo nakon osnivanja države", dodaje.

Ćirino ime ostaje ispisano zlatnim slovima u povijesti hrvatskog nogometa.

"Otišao je trener koji je sigurno obilježio hrvatsku nogometnu povijest i otvorio put reprezentaciji Hrvatske da se promovira. Napravio je ime i kult reprezentaciji s osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu koje je u ono vrijeme nije bilo lako osvojiti, a naročito samo nekoliko godina nakon formiranja Hrvatske kao države. Ta bronca će vječno ostati zabilježena, a njegovo ime zlatnim slovima ispisano u hrvatskoj nogometnoj povijesti", kaže Vasilj.

Ćiro je imao mnoštvo vrlina, ali jedna je bila posebna.

"Što se tiče njegove karizme, svi znamo kakav je bio. Imao je nešto posebno u sebi i rijetko koji trener to ima, da prenese takvu energiju na momčad i da točno zna u kojem trenutku će izvući maksimum iz igrača. Jednostavno je imao to u sebi i zato je imao velike uspjehe i bio je veliki trener. U datom trenutku je znao pridobiti igrača koji igra, ali i onoga koji će tek igrati. Točno je znao kada će mu tko trebati. Tako je izvlačio maksimum iz cijele momčadi i to je bila njegova najveća vrlina", rekao je Vladimir Vasilj za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.