VIJESTI IZ UEFA-e Ruši se Maksimir i gradi novi stadion

Maksimir
Drago Sopta/CROPIX

Još godinu dana trajat će priprema dokumentacije, potom će krenuti rušenje, a onda gradnja novog stadiona na Maksimiru kojemu će ukupna vrijednost biti 120 milijuna eura.

Nove stadione dobit će i Šibenik, Zadar i Koprivnica, a rekonstruirat će se Poljud.

Na marginama UEFA-inog Outreach Programa (održava se u u UEFA-inom sjedištu u Nyonu, a među ostalim dužnosnicima sudjeluju UEFA-in direktor nogometa Zvonimir Boban te predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin) novinar Večernjeg lista saznao je kako krovna nogometna organizacija pomno prati priču oko novoga stadiona u Zagrebu,  piše Večernji.

U UEFA-i raspolažu vjerodostojnim informacijama kako Plenkovićeva Vlada doista ozbiljno kreće u taj projekt, čim se za njega stvori zakonski okvir. Budući stadion u Maksimiru bit će kapaciteta 32.000 mjesta. Postojeći objekt bit će srušen, a u sklopu stadiona trebao bi, po Dinamovoj želji, biti izgrađen hotel s četiri zvjezdice.

Prema informacijama kojima se raspolaže u Nyonu, priprema dokumentacije za taj projekt trebala bi trajati do kraja 2023. godine, te bi tijekom 2024. godine mogli početi građevinski radovi.

Dinamo će tako i sljedeću europsku sezonu 2023./2024. igrati na poluupotrebljivom Maksimiru.