VIDEO  Senzacionalan gol Mladena Petrića!

Dvoboj četvrtfinala Europske lige između Standarda i HSV-a, otišao je na stranu Nijemaca - ponajprije zahvaljujući Mladenu Petriću koji je postigao dva pogotka za goste.



U 20. minuti na jedan ubačaj gostiju vratar domaćih odletio je u prazno, a Petrić je mirno spustio loptu glavom u mrežu za 0:1. De Camargo je u 33. poravnao rezultat, a novu prednost momčadi iz Hamburga osigurao je hrvatski reprezentativni napadač - i to kakvom golčinom!


Pogledajte Petrićevo remek-djelo

Mladen je odlično reagirao na centaršut Aoga i između dvojice braniča škaricama pogodio za 1:2. Petrić je bio strijelac i u prvoj utakmici protiv Standarda prije tjedan dana, a ukupno je ove sezone postigao čak devet pogodaka u Europi.

Hrvatski napadač iz igre je izašao u 66. minuti kada ga je zamijenio Guerrero, koji se do kraja upisao u strijelce i postavio konačnih 1:3 i potvrdu prolaza među najbolje četiri momčadi.



U polufinalu će HSV igrati protiv londonskog Fulhama, koji je u svom četvrtfinalnom srazu izbacio Wolfsburg. Nakon 2:1 pobjede na Craven Cottageu, Englezi su i u uzvratu bili bolji od njemačkog prvaka sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Bobby Zamora već u prvoj minuti.

Prva utakmica igrat će se u Hamburgu 22. ovog mjeseca, dok je uzvrat u Londonu tjedan dana kasnije.



U drugom polufinalu igrat će Atletico iz Madrida i Liverpool koji su u četvrtfinalu izbacili Valenciju, odnosno Benficu.





Atletico i Valencia su na Vicente Calderonu odigrali bez pogodaka, 0:0 što je domaćoj momčadi bilo dovoljno za prolazak dalje zbog više pogodaka postignutih u gostima jer je prva utakmica na Mestalli završila rezultatom 2:2.



Liverpool je na svom Anfieldu sa 4:1 svladao Benficu i tako obilato nadoknadio 1:2 poraz iz prve utakmice u Lisabonu. Strijelci za Redse su bili Dirk Kuyt (27), Lucas Leiva (34) i Fernando Torres (59, 82), dok je nadu portugalskom sastavu nakratko vratio Oscar Cardozo (70).



Atletico i Liverpool će prvu utakmicu igrati u Madridu, dok će se uzvrat igrati na Otoku tjedan dana kasnije.

Europska liga, rezultati:
Wolfsburg - FULHAM 0:1 (Zamora 1) (1:2)
Standard - HSV 1:3 (De Camargo 33 / Petrić 20, 35, Guerrero 90) (1:2)
ATLETICO - Valencia 0:0 (2:2)
LIVERPOOL - Benfica 4:1 (Kuyt 27, Lucas Leiva 34, Torres 59, 82 / Cardozo 70) (1:2)

Raspored polufinala (22. i 29. travnja):

Hamburger SV - Fulham
Atletico - Liverpool

Velikim slovima označeni su klubovi koji su izborili polufinale. U zagradama su rezultati iz prvih susreta.

Net.hr|