Pogledajte Petrićev novi gol za HSV-a!

mladen petrić hsv

U dvoboju protiv SC Freiburga zabio je drugi gol za HSV kojim je potvrdio pobjedu svoje momčadi 2:0 (1:0).

U 18. kolu njemačkog prvenstva nogometaši HSV-a su na svom terenu dočekali SC Freiburg i upisali treću uzastopnu pobjedu u Bundesligi, te devetu ove sezone.



Jedan od najzaslužniji za slavlje hamburške momčadi bio je Mladen Petrić, koji je već u petoj minuti udarcem glavom najavio da će imati svoj dan. U 7. minuti je HSV došao do prednost – strijelac je bio Marcel Jansen nakon izvrsne akcije kapetana domaćeg sastava Davida Jarolima.



U 55. minuti Petrić je potvrdio pobjedu domaće momčad nakon što je lopta dugo šetala po šesnaestercu i stigla točno na nogu hrvatskog reprezentativca, koji je rutinirano pogodio mrežu. Ivica Banović je za Freiburg odigrao svih 90 minuta.

U ostalim susretima 18. kola njemačkog prvenstva Werder je iznenađujuće posrnuo na gostovanju u Frankfurtu. Eintracht je slavio 1:0 (0:0) pogotkom Marca Russa u 57. minuti.

Hertha je tek na startu drugog dijela sezone upisala prvu pobjedu u gostima u ovom prvenstvu. Momčad iz Berlina je slavila kod Hannovera 0:3 (0:2), a strijelci su bili Lukasz Piszczek (30), Raffael (33) i Theofanis Gekas (80).



Vodeći Bayer se u Leverkusenu lako obračunao s Mainzom 05 slavivši sa 4:2 (3:1). Poveli su gosti preko Tima Hooglanda u osmoj minuti, no Apotekari su u samo 15 minuta s tri pogotka preokrenuli rezultat. Strijelci su bili Michal Kadlec (15), Tranquillo Barnetta (19) i Toni Kroos (30).

U drugom dijelu su gledatelji vidjeli po jedan zgoditak na svakoj strani – za Bayer je zabio Eren Derdiyok (88), a za goste iz Mainza Niko Bungert (67).

Net.hr