VIDEO  Mali Šuker nova zvijezda Schalkea!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prošle smo jeseni pisali o mladom napadaču Xamaxa iz Neuchatela koji je skrenuo pozornost na sebe neviđenom snalažljivošću u suparničkom šesnaestercu.

U elitnom razredu švicarskog nogometa je do zimske stanke postigao osam pogodaka, a vrhunskom tehnikom i fenomenalnim osjećajem za pogodak podsjetio je na Davora Šukera.

Njegovo je ime Mario Gavranović i član je švicarske U-21 reprezentacije, no ima i hrvatsku putovnicu, što znači da ga u budućnosti možemo gledati i u kockastom dresu.

Priča 20-godišnjeg Hrvata, koji je već danas na najboljem putu da postane napadač najviše svjetske klase, gotovo istovjetna onoj Ivana Rakitića, kojega su čelnici Hrvatskog nogometnog saveza i izbornik Slaven Bilić, nakon dugih pregovora, uspjeli 'slomiti', pa je Raketa od 2007. član najbolje hrvatske vrste.

Tiha diplomacija HNS-a je napravila određene korake i prema napadaču Xamaxa, no najnovija vijest mogla bi olakšati (ili možda otežati op.a.) napore Zorislava Srebrića, koji će pokušati privoliti Gavranovića da zaigra za domovinu svojih djedova.

Prema pisanju Westdeutschen Allgemeinen Zeitunga, njemački Schalke je sve riješio sa švicarskim Xamaxom oko transfera Marija Gavranovića, koji bi u ponedjeljak (danas) trebao biti predstavljen kao novi igrač momčadi iz Gelsenkirchena.

Klub iz Neuchatela će dobiti oko 670.000 eura odštete, dok bi Hrvat, koji zasad igra za Švicarsku, trebao potpisati višegodišnji ugovor.

Za čelnike HNS-a je dobra vijest da je 20-godišnji napadač stigao kod godinu i pol dana starijeg Ivana Rakitića, koji je nedavno imao slična iskustva i mogao bi uvjeriti Gavranovića da je za njega Hrvatska - najbolja opcija.

No, baš zbog prelaska u moćni Schalke, gdje će se nastaviti razvijati kao napadač, Švicarci se neće tako olako odreći svog dragulja, u kojeg su ulagali cijelo ovo vrijeme.

Čini se da će se hrvatsko-švicarski rat oko talentiranog Gavranovića tek rasplamsati...

net.hr