VIDEO  Velež remizirao s Arsenalom

Velež Arsenal u Turskoj
Screenshot

Nogometaši Veleža su odigrali prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema koje će odraditi u Turskoj, a treću od početka priprema za drugi dio sezone m:tel Premijer lige BiH, protiv FC Arsenal Tula, ekipe koja igra u najvećem rangu Rusije. Na kraju odlične utakmice, završilo je bez pobjednika, 3:3!

Rođeni su igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Dario, Zvonić, Cheshmedjiev, Radović – Radovac, Hasanović, Ćosić, Anđušić – Cvijanović, Brandao.

Velež je dobro otvorio utakmicu i došao do prednosti u 8. minuti kada je Brandao pogodio mrežu. Ipak, Arsenal brzo odgovara i dolazi do izjednačenja u 13. minuti preko Panchenka. Do kraja poluvremena Arsenal dolazi do preokreta preko Kangwe koji je pogodio u 41. minuti. Tako se na odmor otišlo rezultaom 1-2.

Sadržaj se učitava...

Drugo poluvrijeme 'Rođeni' otvaraju sa tri izmjene. Umjesto Bogdanovića, Daria i Hasanovića u igru su ušli Bobić, Osmić i Vehabović. 'Rođeni' su dobro otvorili i drugo poluvrijeme, igrali napadački, što im se isplatilo u 60. minuti kada je Vehabović sjajno pogodio iskosa za 2-2.

Pred kraj utakmice u igru je ušao Zubanović umjesto Cvijanovića. Ipak, iako je Velež imao više od igre, Arsenal nakon prekida dolazi do novog vodstva, Burlak je glavom pogodio mrežu Veleža u 81. minuti. 'Rođeni' se nisu predavali, pa su pred sami kraj utakmice došli do izjednačenja. Ovčina je pogodio za 3:3.

Naredna utakmica na programu je 11.2. protiv FC Neftikhimik, navedeno je iz Veleža.