VELEŽ IZLAZI PRVI NA TEREN "Drugačije je kada igraš s nekim uživo, a drugačije kada gledaš utakmicu na TV-u"

Amar Osim
Klix

Tri bh. kluba večeras igraju svoje utakmice 2. pretkola Konferencijske lige. Ne terene će večeras tako HŠK Zrinjski, FK Tuzla City te FK Velež. Zrinjski je u najboljoj situaciji budući da nosi prednost iz prvog susreta s gostovanja iz Tirane (0:1), dok će nešto teži zadatak imati Tuzla City i Velež.

Tuzlaci će na Grbavici pokušati nadoknaditi zaostatak protiv AZ Alkmaara, dok će 'Rođeni' pokušati uzvratiti za poraz ekipi Hamrun Spartans.

Upravo će Velež prvi od tri kluba na teren.

"Loša stvar je što imamo rezultat koji nije optimalan, loša stvar je što smo vidjeli da njihova ekipa ima dosta kvaliteta, a dobra stvar je što znamo neke stvari koje nismo znali prije prve utakmice. Drugačije je kada igraš s nekim uživo, a drugačije kada gledaš utakmicu na TV protiv trećeg protivnika. Trebamo uraditi sve što je u našoj moći, što nismo uradili u prvoj utakmici", rekao je trener Veleža Amar Osim.

Velež svoju utakmicu na Malti započinje od 20 sati. Tuzla City i Alkmaar na teren Grbavice istrčat će u 20:45, dok će Zrinjski i Tirana s centra stadiona pod Bijelim Brijegom krenuti od 21 sat.