VAŽNE POBJEDE Posušje preokretom do iznimno vrijedna tri boda, Zrinjski dominantan u Srebreniku

HŠK Posušje slavlje
HŠK Posušje

Zrinjski i Posušje ostvarili su važne pobjede u današnjim susretima.

Mostarci su u Srebreniku pobijedili Tuzla City te sad imaju tri boda prednosti i utakmicu manje u odnosu na prvog pratitelja NK Široki, dok su Posušani s ova tri vrijedna boda pobjegli u sigurnu zonu, a Slobodu zacementirali na zadnje mjesto prvenstvene tablice.

U posve dominantnoj partiji, 'Plemići' su od početka kontrolirali utakmicu i kreirali tempo igre, a do vodstva su došli sjajnim prodorom Nike Jankovića koji je odličnim udarcem zabio s ruba šesnaesterca. U 80. minuti Mandić je povećao prednost na 2:0, a četiri minute kasnije Čeliković je domaćinima pružio neku šansu nakon pogotka glavom. Nakon toga nije bilo promjena rezultata te gosti putuju u Mostar s nova tri boda.

Sloboda je na Mokrom Docu preko Osmića povela u 25. minuti susreta, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Posušani su odmah na početku nastavka pogotkom Begića poravnali rezultat, a za iznimno vrijedna tri boda pogodio je Boban u 77. minuti te svojoj momčadi donio mir uoči posljednjeg kola i pauze. 

Zrinjski će u narednom kolu ugostiti 'zaholcani' banjolučki Borac, dok će Posušje na Grbavicu Željezničaru. Još nije poznat termin odgođenog derbija između Veleža i Zrinjskog u kojem bi Velež trebao biti domaćin.