VAN BASTEN OPLEO PO ŠUTALU "Ne zna ni riječ engleskog ili nizozemskog, kako će biti vođa momčadi?"

Marco Van Basten

Povijesno loš start sezone ima nizozemski velikan Ajax, koji je pao na dno ljestvice. Otkaz je dobio sportski direktor Sven Mislintat, kojeg uprava krivi za loše ulaganja prošlog ljeta. Josip Šutalo na udaru je nizozemskih stručnjaka jer je najskuplji obrambeni igrač u povijesti Ajaxa. Na loše rezultate momčadi osvrnuo se legendarni nizozemski centarfor Marco van Basten, prenosi Index.

"Ne vjerujem da će se uskoro nešto promijeniti. Razina na kojoj su igrači je jednostavno užasan. Nekad se igrači koji nisu u formi mogu osloniti na druge, no sad su u Ajaxu samo oni koji su u slaboj formi. Tko je vođa te ekipe? Bergwijn ima problema sam sa sobom, onaj Šutalo ne zna riječi engleskog ni nizozemskog", prenosi njegov riječi Voetbal International.

"Kad se Ajax brani, niže se greška za greškom. Ne mogu ni iznijeti loptu normalno. Kad golman ima loptu, nitko od braniča ju ne želi primiti, a ne mogu ništa napraviti ni u obrani. Jako je teška situacija i ništa se tu ne može napraviti. Nije to kriv trener jer on ne može stalno mijenjati. Stvar je u kvaliteti igrača", zaključio je Van Basten.

Poraz od Alkmaara gurnuo Ajax na 16. mjesto

Ajax je u posljednjem, osmom kolu nizozemskog prvenstva izgubio od AZ Alkmaara (1:2) i time nastavio užasan početak sezone. Slavni amsterdamski klub s pet bodova nalazi se na 16. mjestu, u konkurenciji 18 klubova, poziciji koja vodi u doigravanje za ostanak. Vodeći PSV ima 24 boda.

Šutalo u zadnjoj utakmici protiv Alkmaara nije nastupio zbog navodnih problema s leđima. Zanimljivo, odradio je cijeli trening hrvatske reprezentacije na Maksimiru uoči utakmice s Turskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Podsjetimo, u Ajax je došao ljetos u transferu vrijednom 20.5 milijuna eura.