ČAPLJINAC PAO U 'DEPRESIJU' Šutalo ne želi ostati u Ajaxu i samo želi kući, tvrde Nizozemci

Josip Šutalo

Velika želja Ajaxa bio je ovog ljeta Josip Šutalo te je na kraju doveden iz Dinama u Amsterdam, uz odštetu od 20 milijuna eura.

Šutalo je brzo upao u udarni sastav, čak je ponio i kapetansku traku u jednoj utakmici, ali nakon krize rezultata, ali i krize po pitanju poslova uprave, jedan je od onih prema koji je sletjelo najviše kritika.

Šutalo vodi neke svoje osobne bitke

Ajax je odradio jedan od najlošijih ulazaka u sezonu u svojoj povijesti i trenutno su prema plasmanu blizu borbi za ostanak. To je apsolutno neočekivano za tako velik klub i krivci se svakako traže.

A čini se da Šutalo prolazi i kroz jednu svoju unutrašnju bitku, barem ako je vjerovati onome što je na nizozemskoj televiziji rekao bivši reprezentativac i ikona Ajaxa sa 122 nastupa za Kopljanike, Andy Van Der Meyde.

"Šutalu nedostaje dom, on se jednostavno želi vratiti kući. Ni sa kim ne razgovara, čak niti s Hrvatima u momčadi. Ništa ne želi. Ništa ne radi, nema namjeru socijalizirati se sa suigračima. Čak niti ne pije kavu, apsolutno ništa. Ima nostalgiju za domom, a to je teško za tako mladog momka", rekao je Van Der Meyde.

Josip se ovog tjedna vratio kući, ali na okupljanje reprezentacije, s kojoj bi trebao zaigrati protiv Turske i Walesa.

Možda mu bivanje s reprezentativnim kolegama pomogne, ako je uistinu to njegov problem u Amsterdamu. Bilo bi šteta, jer je riječ o nogometašu koji zaslužuje uspješnu karijeru u velikim klubovima.