UOČI ZRINJSKOG Hrvatski stručnjak preuzeo klupu Sheriffa

Stjepan Tomas
Seskimphoto

Moldavski prvak Sheriff bio je jedan od hitova lanjske europske sezone, pogotovo nakon senzacionalne pobjede u gostima kod Real Madrida. Ta je momčad izborila i proljeće u Europi, no krajem sezone došlo je do svojevrsnog raspada, podosta igrača odlazi nakon završetka posudbi, a ostali su i bez trenera.

Naime, ukrajinski stručnjak Jurij Vernidub vratio se u svoju ratom zahvaćenu domovinu, pa je njegovo mjesto ostalo upražnjeno. Tako je, barem, bilo sve do danas, kada je u Sheriff stigao bivši hrvatski reprezentativac i trener, Stjepan Tomas. Za njega će to biti četvrti klub samostalne trenerske karijere, nakon tri epizode u Turskoj, odnosno u Antalyasporu, Çaykur Rizesporu te Göztepeu.

Tomas je samostalnu trenersku karijeru započeo prije tek tri godine, no daleko od toga da je neiskusan. Naime, u ovom je poslu još od 2014. godine, kada je bio asistent u Gaziantepsporu, a onda i u još pet turskih klubova. Prvi će put tako raditi van te zemlje, još se nije okušao u ostatku Europe.

“Sheriff sa zadovoljstvom želi dobrodošlicu Stjepanu Tomasu te mu želi i puno uspjeha na novoj poziciji”, kratko su poručili na klupskoj mrežnoj stranici, uz šturi opis njegove dosadašnje trenerske te nekadašnje igračke karijere.

Postao je Tomas i već četvrti hrvatski stručnjak u ovom klubu, Zorana Zekića, njegovog imenjaka Vulića te Gorana Sablića.