IGRAO JE ZA ZRINJSKI, ALI I ZA SHERIFF "Moldavci su favoriti, ali imaju jedan hendikep, presudna će biti utakmica u Mostaru"

Mateo Sušić
NS BiH

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka HŠK Zrinjski igrat će protiv moldavskog Sheriffa iz Tiraspola. Ždrijeb i nije bio baš naklonjen 'Plemićima' koji pred sobom imaju izrazito težak zadatak.

Baš kako je jučer nakon ždrijeba u Nyonu izjavio trener Zrinjskog Sergej Jakirović, radi se o momčadi koja je prošle sezone iz Lige prvaka izbacila Crvenu Zvezdu i Dinamo, a na Santiago Bernabeu je pobijedila aktualnog prvaka Europe Real Madrid.

Reprezentativac BiH i igrač rumunjskog Cluja Mateo Sušić u karijeri je igrao i za Zrinjski i za Sheriff gdje je bio kapetan. Prednost daje upravo Sheriffu.

Mateo Sušić

Mateo Sušić u dresu Zrinjskog

"Mislim da nas očekuju zanimljivi susreti. Mislim kako je Sheriff u tom dvoboju favorit s obzirom na njihove prošlogodišnje rezultate. No, otišao im je trener Jurij Vernidub koji je bio jako dobar taktičar. On je ekipu jako dobro pripremao za utakmice. To je veliki hendikep za Sheriff. Uz to napustilo ih je šest ili sedam igrača koji su u prošloj sezoni bili standardni i ostvarili te odlične već spomenute rezultate. Tu vidim jednu šansu Zrinjskog koji je uigran, dok je Sheriff napravio posve novu momčad", kaže Sušić za Hercegovina.info.

"S obzirom na to kako je Zrinjski igrao ove godine u prvenstvu i ako na tom tragu nastave igrati te ako ih zaobiđu ozljede, onda mislim da imaju velike šanse. Ipak mislim da će se puno toga pitati Sheriff koji ima koja ima dosta dobrih stranaca ili reprezentativaca", dodaje.

Mateo Sušić

Sušić je bio kapetan Sheriffa

"Najveća opasnost prijeti od Thilla, ukoliko on ostane u klubu. On je za sada ostao jedini od glavnih zvijezda u momčadi. On je pokretač svih njihovih akcija, a jako je opasan iz prekida", ističe Sušić.

S druge strane ističe kapetana Zrinjskog.

"Nemanja Bilbija je taj presudni faktor u Zrinjskom. To je jasno svima".

"Sve u svemu mislim da nas očekuje dobar duel. Smatram kako Zrinjski u Mostaru na svom terenu mora ostvariti dobar rezultat. Utakmica u Mostaru će biti presudna", zaključio je Sušić.

Mateo Sušić za HŠK Zrinjski je igrao od 2008. do 2010. godine, dok je dres Sheriffa nosio četiri godine, od 2015. do 2019. godine.