PREDSJEDNIK VELEŽA "Skupština je zakazana i definitivno odlazim, imam samo jednu želju"

FK Velež,Senad Husnić,Senad Husnić,FK Velež,Šemsudin Hasić,Senad Kevelj
Ilustracija/Hercegovina.info/Sportsport.ba

Četiri člana Upravnog odbora FK Velež podnijela ostavku na svoje funkcije. Naime, ostavke su podnijeli Ibro Marić, Meaz Begović, Anel Demić i Mirsad Rahimić. Direktor kluba Džemil Šoše već je ranije napravio isto, a na odlasku je i predsjednik Senad Husnić.

Ostavke četiri člana Upravnog odbora nisu iznenađenje, ali predsjednik kluba smatra da se one trebaju dati na izvanrednoj skupštini.

"Ostavke se trebaju dati predsjedniku Skupštine, a ne sami sebi. Skupština je zakazana za 5. listopada. No, u svakom slučaju ići će se na izbor novih članova uprave kluba", kaže za Hercegovina.info predsjednik Veleža Senad Husnić.

I on odlazi s mjesta čelnog čovjeka kluba.

"Ostat ću prijatelj Veleža, ponosni sponzor koliko to budem mogao i to je to. Definitivno odlazim. Jedina želja mi je da završimo stadion, pa bi to onda bio jedan lijep odlazak. Odužilo se sve. Rok koji je stavljen je 3. rujna, ali ja ne očekujem da će se do tada završiti i vrijeme se pokvarilo. No, neka se i probije rok nekoliko dana. Radi se završni sloj. Sutra nam dolazi kontrola iz Nogometnog saveza BiH. Moja predviđanja su da će se sve završiti do 10. rujna, ali to je samo moja prognoza".

Velež u posljednjih nekoliko sezona živi svoje najbolje poslijeratne dane, a vodstvo kluba isti napušta.

"Iskreno, mislim da je došlo do 'zamora materijala'. Tu smo već šest godina i radi se manje više u istom sastavu. Predugo je to vrijeme i treba 'svježe krvi'. Predugo je to vrijeme za biti u jednoj tvrtki, a ne u jednom sportskom kolektivu", ističe.

Pojavile su se informacije da je svemu razlog politika. Priče koje se provlače u medijima kažu kako je odlazeća garnitura bliska NIP-u.

"Može se pričati, može se nagađati, ali ja za to ne znam i nisam upoznat s takvim stvarima i ne bi bilo korektno da bilo što kažem o tome".

Kada je riječ o status trenera Amara Osima, Husnić kaže da on za sada sigurno ostaje na klupi.

"Uprava o tome nije razgovarala. Dobri rezultati će trenera sigurno održati, a ako budu loši sigurno je da će doći i ta tema na stol. No, ja mislim da o tome može pričati tek sljedeća uprava kluba. Mislim da se o tome neće raspravljati sigurno do zakazane Skupštine i da je naš trener do tada neupitan", rekao je Husnić za Hercegovina.info

Velež nakon pet odigranih utakmica u ovoj sezoni ima samo šest osvojenih bodova te se nalazi na devetom mjestu prvenstvene ljestvice, ali i uz dvije utakmice manje. Iz Europe su 'Rođeni' ispali u drugom pretkolu Konferencijske lige od malteškog kluba Hamrun Spartans.

Standings provided by SofaScore LiveScore