Tako ti je mala moja kad bubne Bosanac: 'Desanka šakić' može, seks nikako!

Prenosimo dio intervjua koji je Sušić dao za Dnevni Avaz.

Zašto na SP nećete voditi više od 23 igrača?

Poslat ću, zbog roka i zahtjeva FIFA-e širi spisak, ali na pripremama vodim samo one na koje računam za Brazil. Oni koji budu u avionu za Ameriku, za dvije prijateljske utakmice, idu i u Brazil. Neću pozivati više igrača, kako ne bi prekobrojne vraćao, jer znam kako se to odrazilo na stanje u francuskoj reprezentaciji uoči prvenstva u Južnoj Africi.

A psiholog, treba li psiholog reprezentaciji?

Mislim da ne treba. Ne znam da li sam ikada u ekipi imao psihologa. Ustvari, u Sarajevu smo imali. Znate već koga, mada ja tada nisam bio u klubu. U jugoslovenskoj reprezentaciji smo imali jednog finog učtivog gospodina koji nam je puštao neku laganu muziku. Pričao je kako nas to odmara, opušta, te kako ima efekta.


Kakav je Vaš stav sada?

Ne treba nam psiholog! Ne znam koga bi danas tiha muzika opustila. Bojim se da bi se pisholog loše osjećao nakon nekoliko seansi (smijeh). Možda bi njemu trebao poslije psihijatar...

Neki selektori zabranjuju, pojedini dozvoljavaju seks svojim igračima u slobodnim danima tijkom 'mundijala'. Što Vi na to kažete?

"Seksa u Brazilu neće biti! Neka se snalaze kako znaju. Ima 'desanka'. Tako napiši ako smiješ! Ne zanima me kako će odlučiti drugi selektori. Ne idemo u Brazil na ekskurziju već da odigramo što bolje, da donesemo radosti navijačima Bosne i Hercegovine", ispalio je Safet.

Dnevni Avaz/T.H.