Pojavio se Schumacherov zadnji intervju prije kobne nesreće i otkrio brojne zanimljivosti

Gotovo pet godina traje drama obitelji Michaela Schumachera nakon teške ozljede legendarnog vozača Formule 1. Schumi je u prosincu 2013. pao na skijanju i udario glavom u stijenu, nakon čega je prebačen u bolnicu u Grenobleu, gdje je podvrgnut dvjema operacijama i stavljen u induciranu komu zbog traumatskih ozljeda mozga.

Oporavak još traje, a nitko točno ne zna kakvo je njegovo stanje. Supruga Corrina odlučila je štiti Schumacherovu privatnost: u svoj dom ne pušta medije, pa čak ni Michaelova bivšeg momčadskog kolegu Rubensa Barrichella.

Informacije o Schumacheru cure na kapaljku, pa je puno interesa probudio intervju za njegovu službenu stranicu svega nekoliko tjedana prije nesreće koji je tek pet godina kasnije ugledao svjetlo dana. U njemu Schumacher odgovara na mnoga pitanja o karijeri, životu, idolima, rivalima...

''Formula 1 je vrlo težak sport, pogotovo nekad sa slabijim kočnicama i upravljanjem. Ali čak i danas je jedan od najtežih sportova na svijetu, treba vam puno pripreme'', rekao je, a otkrio je i tko mu je bio najveći rival.

Najveći idol? Nitko od vozača, nego prezimenjak i vratar Njemačke
''Najviše sam respektirao Miku Häkkinena zbog sjajnih bitki koje smo vodili, kao i stabilnog privatnog odnosa'', rekao je i otkrio vrlo zanimljivog idola iz djetinjstva.

''Kad sam bio dječak i vozio karting, divio sam se Arytonu Senni i Vincenzu Sospiriju, ali moj pravi idol je bio Toni Schumacher jer je bio sjajan nogometaš'', rekao je o svom prezimenjaku, vrataru sa 76 nastupa za Zapadnu Njemačku između 1979. i 1986.

Schumacher je otkrio i tajnu svog uspjeha i brojnih rekorda koje i danas drži, poput 91 pobjede i 155 podija te sedam naslova u karijeri.

"Mislim da je važno imati dvojbe i ne imati previše samopouzdanja, biti skeptičan i tražiti gdje se može napredovati i raditi korake naprijed. Uvijek sam mislio da nisam dovoljno dobar i da moram raditi više'', rekao je u intervjuu na svojoj službenoj stranici.

gol.hr