ŠTO KAŽU NAVIJAČI ASTON VILLE "Kako izgovoriti zajedno 'njsk'?, kladim se da je Alkmaar isto razmišljao kao i mi..."

Aston Villa Zrinjski

Nogometaši Zrinjskog danas igraju najveći meč u povijesti kluba gdje ih očekuje susret protiv Aston Ville u Birminghamu. Englezi su apsolutni favoriti u meču koji je na rasporedu u 21 sat na kultnom Villa Parku, no domaći navijači ako je suditi prema tamošnjim forumima ipak pozivaju na oprez svjesni što se dogodilo AZ Alkmaaru.

Na forumu 'Villa talk' navijači raspravljaju o potencijalnim sastavima, izgledima Zrinjskog da ne bude 'izbušen', pravilnom izgovoru imena Zrinjski.

Mnogi od njih priželjkuju najjači sastav danas i nadaju se svim domaćim pobjedama što bi im bilo dovoljno za prolazak ove grupe budući da su već jednu utakmicu izgubili od varšavske Legije.

Među komentarima se može vidjeti i oprez zbog činjenice da je boje kluba branio Luka Modrić i da Zrinjski redovno osvaja titulu državnog prvaka, no neki nisu impresionirani time, kao korisnik 'Robtaylor200' koji ukazuje na tablicu naglasivši da Mostarci ove godine nisu u vrhu.

"Igramo protiv momčadi koja je naviknula pobjeđivati svaki tjedan"

"Gledano sam utakmicu Zrinjskog protiv AZ. Luda igra u kojoj su Nizozemci potpuno dominirali u prvom poluvremenu i dobili dva gola iz vedra neba i odjednom su bili druga momčad.

Startalo je 7 Hrvata protiv AZ-a, tako da kao što biste i očekivali, oni su pristojna tehnička strana i mogu hvatati loptu i prilično su inventivni u šesnaestercu, ali njihova se obrana ne čini fizički jakom i druge lopte se mogu dobiti protiv i oni u veznom redu. Međutim, oni su prijetnja od standardnih dijelova zbog prilično dobrih isporuka. Uglavnom su ostali u toj igri u 4-5-1 koja se prebacila na 4-3-3 u napadu, ali su često ostavljali velike praznine u veznom redu u tranziciji.

Na papiru bi ovo trebala biti ugodna pobjeda za Villu, ali Europa je teška jer igrate protiv momčadi koje su navikle pobjeđivati ​​svaki tjedan i stoga su njihove razine samopouzdanja izuzetno visoke", istaknuo je u jednom od dužih komentara korisnik 'Ceemo'.

Očekuju laganu pobjedu, a i vide slabe karike među 'Plemićima'

Forumaš 'Rougely Villa' očekuje razbijanje Zrinjskog u prvom poluvremenu kako bi se kasnije moglo rotirati ključne igrače, no njegov kolega s tribine 'rjw63' doskočio mu je s replikom 'kladim se da je to rekao i AZ Alkmaar'. 

"Očito im je vratar prava slaba karika. Moramo ga testirati i ugroziti njihov gol... Kao cjelina, navijači i igrači, moramo pronaći način da zastrašimo i ulijemo faktor straha kod protivnika", piše korisnik Jas10.

Mostarski Zrinjski će na ovom teškom, ali i ogromnom gostovanju imati i veliku podršku svojih navijača. Kako saznajemo, na tribinama bi trebalo biti oko 800 pristalica kluba s lentom.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.