STIGLI REZULTATI 18 igrača i jedan član stručnog stožera Širokog Brijega pozitivni na koronavirus

STIGLI REZULTATI 18 igrača i jedan član stručnog stožera Širokog Brijega pozitivni na koronavirus
Fan shop Široki/Ilustracija

Na Pecaru su večeras stigli rezultati testiranja na koronavirus. Pozitivno je šest igrača i jedan trener iz stručnog stožera. Tako je u Širokom Brijegu sada koronavirus potvrđen kod čak 18 igrača, objavili su večeras s Pecare.

"Današnje testiranje je potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i čak šest igrača NK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo (2:0) na Koševu, pozitivni na koronavirus."

Na Pecari su s pravom kivni na Nogometni savez BiH.

"Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku momčad i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica."

U kadru je Širokobriježanima ostalo samo šest igrača iz seniorske momčadi.

"NK Široki Brijeg trenutačno ima samo 6 igrača iz seniorske momčadi na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga ćemo službeno zatražiti odgodu sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon „progledati“ – u interesu nogometa i zdravlja igrača. Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovome problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već netko drugi", stoji u priopćenju s Pecare.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.