FOTO  Stadion Sloge u novom ruhu, u klubu ponosni na rad Omladinske škole

Radovi na stadionu
HNK Sloga

Stadion HNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje dobio je novo ruho i ovaj drugoligaš će u nastavku sezone imati bolje uvjete za rad. Radovi na sanaciji stadiona počelu su u rujnu 2019. godine kada su izvedeni betonski radovi na istočnoj tribini koje je financirala općina.

„Na zimskoj pauzi nabavljeno je 500 stolica od kojih je prvih 330 ugrađeno prije nekoliko dana. Na taj je način gradski stadion Košute prvi put od izgradnje 1979. godine dobio stolice. Osim toga, tijekom pauze uređene su i klupske prostorije i svlačionice. Ove godine planiramo završiti betonske radove na tribini i ugraditi preostali dio stolica“, kazao je za hercegovina.info Zdenko Malnar, tajnik HNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

Krajem prošle godine pokrenuta je akcija „Kupi stolicu za Slogu“ u kojoj je prikupljeno 13,776,10 KM. U akciji su sudjelovali navijači, bivši igrači, prijatelji kluba te gospodarstvenici iz Uskoplja, ali i iz inozemstva.

Posebno nas veseli što je u akciji sudjelovalo više od 200 donatora od kojih je najveća pojedinačna donacija iznosila čak tisuću eura. Mnogi donatori su sudjelovali i u akciji postavljanja stolica. Ovom prigodom se još jednom zahvaljujemo svim donatorima na podršci. Koristimo prigodu da se zahvalimo širokobriješkog tvrtki Mapod Sport d.o.o. koja je u rekordno kratkom roku isporučila stolice“, kazao je Malnar u razgovoru za hercegovina.info te naglasio kako seniorska ekipa nije doživjela velike promjene:

U nastavku sezone želja je afirmirati nekoliko novih mladih igrača i zadržati se u gornjem dijelu tablice Druge lige te potvrditi stabilan drugoligaški status. Nije bilo većih promjena, klub su napustili Halilović i Omeragić koji su prešli u Ramu, dok je mladi Bilić otišao u Oriolik. Osim povratnika Dujmovića iz Hrvatske i Haznadarevića iz Iskre, prvoj momčadi priključeno je nekoliko talentiranih igrača iz omladinske škole“.

U omladinskoj školi trenira 110 dječaka u četiri kategorije. Početnici, pioniri i kadeti se natječu u županijskim ligama, dok predpočetnici nemaju svoju ligu.

„Ponosni smo na rad naše omladinske škole iz koje su proteklih desetak godina izašli prvoligaški nogometaši Arežina, Jurina, Tirić i Dujmović. Zadovoljni smo suradnjom sa općinom koja je pomogla i infrastrukturne radove na stadionu u vrijednost od oko 25.000 KM, a u općinskom proračunu za Slogu je svake godine predviđeno oko 40.000 KM što je dovoljno za pokrivanje polovice klupskih troškova“, istaknuo je tajnik HNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nakon prvog dijela sezone u Drugoj ligi FBiH, skupina jug ekipa Sloge nalazi se na osmom mjestu sa 19 bodova.