VIDEO  SRAMOTNO Pogledajte koreografiju 'Delija' na utakmici Crvene Zvezde i Partizana

delije, crvena zvezda, partizan
Screenshot

Večeras je u Beogradu odigran najveći derbi srpskog nogometa između Crvene Zvezde i Partizana. No, nogomet će nakon ove utakmice ostati u drugom planu, dok će prva vijest biti sramotna koreografija 'Delija' koju su priredili na početku susreta.

Naime, navijači Crvene Zvezde su podigli koreografiju groblje u znakovima ukrajinske zastave s križevima.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Crvena Zvezda biti kažnjena zbog poteza svojih navijača. Jedno je sigurno, svojim potezom zgrozili svjetsku sportsku javnost.

Iz Beograda koerografiju 'Delija' brane teorijom da je upućena Grobarima.

Naime, srpski portal Blic.rs. tvrdi kako je poruka bila nešto drukčija. Kazali su kako je preko cijele tribine bilo groblje koje je 'simbol' upravo najvatrenijih navijača rivala, Partizana. Međutim, na početku utakmice je nasred tribine razvučena slika Vojislava Mićovića, jednog od najpoznatnijih glumaca jugoslovenske i srpske kinematografije, iz filma ''Maratonci trče počasni krug''.

Riječ je o liku koji je govorio čuveno "Dobro veče" u legendarnom filmu, a između ostalog u filmu je plašio i ljude na groblju što je bila skrivena poruka navijača crveno-bijelih. Uz to, na slici je Mićović na odijelu imao i grb "delija", navijača Crvene zvezde, piše Blic. 

No, s obzirom na boje koje su 'Delije' izabrale za groblje, teško je povjerovati da se ne radi o skrivenoj poruci koja se samo krije iza 'poruke Grobarima'. Ukrajinske boje, groblje i križevi, u vrijeme ruske invazije na tu zemlju Slučajno?